با کاربرد صحیح سموم و آفتکشها، می‌توان از اثرات سوء آن‌ها بر سلامت انسان کاست

7 خرداد 1397
کارشناس مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم عنوان داشت: با کاربرد صحیح و دقیق آفت‌کش‌ها، می‌توان اثرات سوء آن‌ها نسبت به‌سلامت انسان و محیط‌زیست را به حداقل رساند.

مهندس امین پناهیان افزود: در دهه‌های اخیر، به دلیل رشد روزافزون جمعیت، نیاز به غذا افزایش‌یافته است که به‌منظور تأمین غذای موردنیاز، توسعه کشاورزی و افزایش تولیدات زراعی و باغی با استفاده از مواد شیمیایی بسیار رایج شده است.
وی اضافه کرد: در طی سال‌های گذشته، آفت‌کش‌ها جزء ضروری دنیای کشاورزی بوده و در افزایش تولید و کاهش خسارات آفات بر روی محصولات کشاورزی نقش مهمی داشته و دارند.
مهندس پناهیان ضمن بیان اینکه استفاده از آفت‌کش‌ها از ضروریات دنیای کشاورزی امروزه می‌باشد اظهار داشت: استفاده نابجا و غیرمعقول از آفت‌کش‌ها و سموم شیمیایی، با بروز بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان خون و دستگاه گوارش، بیماری‌های عصبی و تنفسی و سایر اختلالات فیزیولوژیکی در بدن انسان در ارتباط می‌باشد.
وی خاطرنشان کرد: درواقع، با مصرف غیراصولی سموم، میوه‌ها تبدیل به کپسول‌های شیمیایی رنگارنگ شده که سلامت مصرف‌کننده را تهدید می‌کند و همچنین اثرات سوء آن‌ها باعث آلودگی‌های زیست‌محیطی می‌گردد.
این کارشناس مواد غذایی عنوان داشت: یکی از راه‌های کاهش خطرات ناشی از مصرف آفت‌کش‌ها و سموم در محصولات کشاورزی، استفاده از سموم با دوره کارنس کم می‌باشد که میزان دوره کارنس هر سم بر روی برچسب قوطی ذکرشده است.
پناهیان افزود: برای آنکه پسمانده‌های آفت‌کش‌ها در اثر عوامل طبیعی تجزیه‌شده و مقدار آن‌ها در سطح میوه و سبزی‌ها کاهش یابد، لازم است بعد از سم‌پاشی، چند روزی محصول برداشت نشود که به این فاصله زمانی، دوره کارنس گفته می‌شود.
وی اضافه کرد: رعایت دوره کارنس برای سبزی‌ها و میوه‌هایی که مصرف تازه خوری دارند از اهمیت حیاتی برخوردار است چراکه در بیشتر موارد این محصولات باپوست مصرف می‌گردند و در صورت عدم رعایت دوره کارنس، باقیمانده سموم در پوست میوه‌ها دارای میزان حداکثری می‌باشد.
کارشناس مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم خاطرنشان کرد: اگر سازمانی بر میزان سم موجود در محصولات کشاورزی، نظارت دقیق و عملی نماید و از توزیع محصولات دارای مواد سمی بیش‌ازحد مجاز جلوگیری کند، مطمئناً کشاورزان نیز مجبور به رعایت مقررات علمی جهت سم‌پاشی محصولات می‌شوند.
انتهای پیام/ کد خبر- کد
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال سروش دریافت کنید
https://sapp.ir/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
سموم     مهندس.امین.پناهیان     فرهنگ.سلامت     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.جم    

تاریخ بروز رسانی:   7 خرداد 1397

تعداد بازدید:   ۸

چاپ خبر |فايل متن خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >