کارشناس کنترل مواد غذایی شبکه بهداشت جم:
مصرف روغن‌های جامد به افراد توصیه نمی‌شود

31 ارديبهشت 1396
کارشناس کنترل مواد غذایی شبکه بهداشت جم گفت: با توجه به بالا بودن کلسترول روغن‌های جامد، به‌هیچ‌وجه، مصرف این روغن‌ها به افراد توصیه نمی‌گردد.

مهندس امین پناهیان عنوان داشت: روغن‌های جامد هیدروژنه، معمولاً اسید چرب اشباع‌شده (ترانس) بالایی دارند به همین دلیل، مصرف این‌گونه روغن‌ها باعث افزایش کلسترول نامطلوب خون (LDL) می‌شود و درنهایت به بروز مشکلاتی همچون افزایش فشارخون، گرفتگی عروق و بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌گردد.
وی تصریح کرد: روغن‌های هیدروژنه (جامد) دارای نوعی اسید چرب غیرطبیعی به نام اسید چرب ترانس می‌باشند که ضرر آن به‌مراتب بیشتر از اسید چرب اشباع‌شده است بنابراین مصرف روغن‌های جامد، به‌هیچ‌وجه به افراد توصیه نمی‌شود و بهتر است که مردم به‌جای آن از انواع روغن‌های مایع ازجمله روغن‌های مایع سرخ‌کردنی مانند روغن آفتابگردان، روغن کلزا استفاده نمایند.
کارشناس کنترل مواد غذایی شبکه بهداشت جم اظهار داشت: روغن‌های نباتی جامد، ابتدا به‌صورت مایع می‌باشند و در کارخانه‌های تولید روغن، برای بالا بردن زمان نگهداری محصول، هیدروژنه می‌شوند که این عمل باعث می‌گردد تا مقاومت روغن در برابر حرارت نیز بیشتر گردد.
وی افزود: استفاده از حرارت بالا هنگام طبخ روغن، باعث ایجاد ترکیبات شیمیایی نامطلوب در روغن می‌شود و وقتی‌که غلظت این ترکیبات زیاد باشد، باعث کدر شدن و ایجاد بوی نامطلوب در روغن می‌گردد.
این کارشناس اضافه کرد: علائمی مانند خستگی بدون دلیل، افزایش وزن به‌ویژه افزایش دور کمر، دردهای عضلانی، افت انرژی در وسط روز و مشکلات مربوط به حافظه و فراموشی وقایع اخیر می‌تواند از علائم مصرف بیش‌ازحد روغن‌های جامد و روغن‌های با اسید چرب ترانس بالا باشد.
مهندس امین پناهیان تأکید کرد: آنچه باید در رژیم غذایی روزانه مدنظر قرار گیرد این است که میزان استفاده از روغن‌های جامد در پخت‌وپز روزانه به صفر برسد و برای کاهش اثرات منفی این چربی‌ها لازم است که به سمت مصرف مواد غذایی سرشار از امگا 3 مانند ماهی آزاد، تن، ماهی ساردین، بادام، گردو، دانه کتان روی بیاوریم.
انتهای پیام/ ا.پ 3020

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
روغن.جامد     فرهنگ.سلامت     مهندس.امین.پناهیان    

تاریخ بروز رسانی:   31 ارديبهشت 1396

تعداد بازدید:   ۲۴

چاپ خبر |فايل متن خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >