مصرف غذاهای دریایی خام یا نیم‌پز می‌تواند باعث گسترش بیماری انسان شود

30 امرداد 1396
کارشناس بخش سم‌شناسی آزمایشگاه غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف غذاهای دریایی مانند حلزون و صدف و خرچنگ خام یا نیم‌پز که متأسفانه اخیراً در برخی رستوران‌های دریایی رواج یافته است می‌تواند باعث گسترش ابتلای انسان به بیوتوکسین شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر برمک در این خصوص افزود: بیماری‌های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده معمولاً به شکل بیماری‌های عفونی یا مسمومیت غذایی در انسان ایجاد می‌شوند.
وی تصریح کرد: عامل اغلب این بیماری‌ها، فعالیت باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها یا مواد شیمیایی است که توسط مواد غذایی یا آب آلوده به انسان منتقل می‌شوند.
دکتر برمک اضافه کرد: نمونه‌هایی از مواد غذایی آلوده شامل غذاهای تهیه‌شده از منشأ حیوانی، و نیز میوه‌ها و سبزی‌های آلوده به مدفوع و گوشت و پوسته‌های خام فراورده‌های دریایی حاوی بیوتوکسین های دریایی است.
وی بابیان اینکه اغلب آبزیان خوراکی دریا از نوعی فیتوپلانگتون به نام دینوفلاژلاتا (تاژک‌داران چرخان) تغذیه می‌کنند افزود: این تاژک‌دار اغلب در فصل تابستان با تولید نوعی سم به نام بیوتوکسین دریایی می‌تواند باعث آلودگی ماهی و حلزون و خرچنگ شود.
بیوتوکسین های دریایی ممکن است باعث فلج عضلات و بیهوشی و مرگ انسان شود
کارشناس بخش سم‌شناسی آزمایشگاه غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: بیوتوکسین های دریایی با مصرف آبزیان آلوده دریایی وارد بدن انسان می‌شود و ممکن است باعث فلج عضلات و بیهوشی و مرگ انسان گردد.
افراد از مصرف خام یا نیم‌پز این محصولات اجتناب کنند
دکتر برمک هشدار داد: مصرف‌کنندگان ماهی و میگو باید ضمن شستشوی کامل دست هنگام آماده‌سازی ماهی و میگو، در هنگام آشپزی نیز با اجتناب از مصرف خام یا نیم‌پز این محصولات، با استفاده از درجه حرارت بالای هفتاد درجه سانتی‌گراد غذای دریایی را طبخ نمایند.
روش سنتی طبخ قلیه ماهی و قلیه میگو در حال حاضر بهترین روش برای پخت آبزیان دریایی می‌باشد
دکتر برمک ضمن توصیه به مصرف‌کنندگان جهت اجتناب از خرید ماهی و میگو از دست‌فروشان و خریداری آبزیان از مراکز تحت نظارت وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی افزود: البته روش سنتی طبخ قلیه ماهی و قلیه میگو در حال حاضر بهترین روش برای پخت آبزیان دریایی می‌باشد زیرا حرارت بالا در این شیوه بومی آشپزی، باعث غیرفعال شدن سم بیوتوکسین دریایی می‌شود.
انتهای پیام/ ا.ش 2070

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
کارشناس.سم‌شناسی     دکتر.برمک     معاونت.غذادارو     فرهنگ.سلامت     غذاهای.دریایی        

تاریخ بروز رسانی:   30 امرداد 1396

تعداد بازدید:   ۶۸

چاپ خبر |فايل متن خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >