13هزار مورد بازرسی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی برای تأمین سلامت مردم

9 فروردين 1394
در راستای اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی تاکنون 13هزار مورد بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی استان برای تأمین سلامت مردم انجام شده است.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: طرح بسیج سلامت نوروزی همزمان با سراسر کشور از اول اسفند ماه آغاز و تا پانزدهم فروردين با هدف ارتقا امنيت و سلامت غذايي جامعه اجرا می‌شود.
مهندس میمنت توبه‌خاک اضافه‌کرد: در اين طرح 138 نفر از بازرسين بهداشت محيط استان به صورت مستمر در ساعات اداري و غيراداري بر بهداشت محيط مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن عمومي نظارت می‌کنند و پيگيري لازم به منظور رفع نواقص بهداشتي مشاهده شده در کمترین زمان ممکن انجام مي‌شود.
وی افزود: نظارت بر بهداشت و سلامت آب آشاميدني، بهداشت محيط شهري و بهداشت محل‌هاي اسكان مسافران نوروزي از ديگر موارد مورد نظر در اجراي اين طرح است.

22 مرکز عرضه مواد غذایی فاقد شرایط بهداشتی تعطیل شده است
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در طرح بسیج سلامت نوروزی، 138 نفر از متخلفین به مراجع قضایی معرفی شده‌اند و 22 مرکز عرضه مواد غذایی فاقد شرایط بهداشتی تعطیل شده است و 2245 کارت معاینه پزشکی برای شاغلین در مراکز عرضه مواد غذایی صادر شده است.
مهندس میمنت توبه‌خاک با اشاره به اهمیت نظارت بر آب و مواد غذایی، افزود: در این مدت 694 مورد نمونه‌برداری از مواد غذایی، 1346مورد نمونه‌برداری از آب شرب،11589آزمایشات کلرسنجی انجام شده است و 4742 کیلوگرم مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته توسط بازرسین جمع آوری و معدوم گردیده است.

توصیه‌های بهداشتی به مسافران نوروزی
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در مورد آب آشامیدنی خطاب به مسافران نوروزی، گفت: آب را فقط از منابع مطمئن تهیه و یا از آب‌های بطری شده استفاده کنید و از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنید زیرا احتمال دارد سلامتتان به خطر بیافتد.
مهندس میمنت توبه‌خاک اضافه‌کرد: مسافران باید از خرید یخ‌های قالبی توسط دست‌فروشان یا افرادی که یخ را در شرایط نامناسب بهداشتی نگهداری می‌کنند در طول سفر خودداری کنند، چراکه منبع آبی تولید این یخ‌ها مشخص نیست و می‌بایست یخ مصرفی را از محل‌های بهداشتی و مطمئن خریداری کرد.
وی افزود: هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ مصرف و نحوه نگهداری آن که بر روی بر چسب بسته‌بندی آن نوشته شده است دقت شود و از فروشنده‌هاي خياباني و دوره‌گرد، مواد غذایی مورد نیاز خود را تهیه ننمایند.
این کارشناس بهداشتی تصریح‌کرد: به منظور حفظ سلامت غذا از بکار بردن ظروف یکبار مصرف پلاستیکی برای صرف نوشیدنی‌های داغ و غذاهای گرم و چرب بطور جدی خودداری کنید و به جای ان از ظروف گیاهی استفاده نمایید.
وی خطاب به مسافران گفت: چنانچه مجبور به صرف غذا در رستوران‌های بین راهی هستند، درصورت امکان از رستوران‌های معتبر و مورد اطمینان و تایید مراکز بهداشتی استفاده کنید و در صورتی که قصد استفاده از غذاهای کنسرو شده را دارید مراقب باشید که قوطی‌ها برآمده یا فرورفتگی، نشتی یا شکستگی نداشته باشند و قوطی کنسرو را پیش از باز کردن، 20 دقیقه بجوشانید.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اهمیت سلامت میوه و سبزی‌جات در مسافرت، گفت: سبزي خوردن و مواد اولیه سالاد را خودتان خريداري کنيد و بعد از اطمينان از شست وشو و ضدعفوني کردن، آنها را مصرف کنيد و در صورت امکان ميوه‌هايي را که خودتان پوست گرفته‌ايد، مصرف کنيد.
مهندس میمنت توبه خاک خاطر‌نشان‌کرد: از ریختن زباله درگذرگاه‌های عمومی خودداری کنید و آنها را در کیسه‌های زباله جمع‌آوری نمایید و با کشیدن سیگار و قلیان به‌ویژه در اماکن سرپوشیده،سلامتی خود و دیگر افراد مخصوصاً کودکان را به خطر نیندازید.
همشهريان و مسافران گرامي مي توانند در صورت مشاهده تخلفات بهداشتي و عدم توجه به اصول بهداشت محيط در مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن عمومي و يا موضوعات مرتبط با بهداشت آب و بهداشت محيط شهري با شماره های زير تماس بگيرند.
ستاد فوريتهاي سلامت محيط مركز بهداشت استان بوشهر: 33322079 -077
تلفن پاسخگویی به شکایات و پیشنهادات وزارت بهداشت: 1490
انتهای پیام/1022

کلمات کلیدی:
ایام‌نوروز     نظارت     مرکز‌بهداشت     بهداشت‌محیط     بسیج‌سلامت‌نوروزی    

تاریخ بروز رسانی:   9 فروردين 1394

تعداد بازدید:   ۲

چاپ خبر |فايل متن خبر | ارسال به دیگران



ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >