راه‌های غیر دارویی برای کاهش فشارخون بالا

6 آبان 1395
کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت شهرستان بوشهر به بیان راه‌های غیر دارویی برای کاهش فشارخون بالا پرداخت و گفت: اگر شما به‌تازگی دچار پرفشاری خون شده‌اید، تغییر شیوه زندگی برای درمان این بیماری می‌توانند بسیار مؤثر باشد.

به گزارش کارشناسان آموزش سلامت و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت شهرستان بوشهر دکتر زهره زمانیان افزود: مصرف نمک را محدود کنید چراکه سدیم می‌تواند فشارخون را بالا ببرد، سوسیس، کالباس، ماهی‌دودی یا کنسرو شده در آب‌نمک، کنسرو ماهی تن، برگر‌ها، سس‌ها، قرص‌های گوشت، کنسرو لوبیا، غذاهای آماده، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم سبب تشدید بیماری می‌شوند.
وی بابیان اینکه مواد غذایی سرشار از منیزیم برای پایین آوردن فشارخون مفید هستند اظهار کرد: حبوبات لوبیا، باقلا، لوبیا چشم‌بلبلی، گریپ‌فروت، بادام، سیب، اسفناج، ذرت، غلات کامل، بروکلی، شیر سویا، حلزون و صدف ازجمله مواد غذایی حاوی منیزیم بالا هستند.
زمانیان ادامه داد: مواد غذایی سرشار از پتاسیم مثل موز، اسفناج، کدو، سویا، کشمش، آلو، زردآلو، سیب‌زمینی، قارچ، میوه خشک مخلوط، دانه‌های بی‌نمک و گوجه‌فرنگی به دلیل اینکه به بدن برای خلاص شدن از مایعات اضافی که قلب به آن نیاز ندارد کمک می‌کند و باعث می‌شود قلب نیاز به تپیدن سخت نداشته باشد به کاهش فشارخون نیز کمک می‌کند.
کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت شهرستان بوشهر تصریح کرد: وقتی پتاسیم بدنتان کم باشد، بدنتان سدیم نگه می‌دارد و سدیم زیاد در بدن موجب بالا رفتن فشارخون می‌شود.
وی بیان کرد: امگا ۳ یکی از موادی است که به پایین آوردن فشارخون معروف است و محتوی روغن ماهی حاوی مقدار قابل‌توجهی امگا ۳ است و همچنین می‌توانید مکمل‌های امگا ۳ را از داروخانه‌ها تهیه کنید.
زهره زمانیان بابیان اینکه ماهی سالم‌ترین نوع گوشت است زیرا سرشار از پروتئین و مقدار بسیار کمی چربی دارد افزود: امگا ۳ التهاب را پایین آورده و از فشارخون جلوگیری می‌کند و همچنین مواد مغذی لازمی که بیشتر افراد کمبود دارند را فراهم می‌کند.
کارشناس مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت شهرستان بوشهر عنوان داشت: سیر، کرفس، گوجه‌فرنگی، هویج و پیاز نیز راهی بسیار عالی برای پایین آوردن فشارخون است.
وی گفت: ریشه زنجبیل، فلفل هندی، برگ زیتون و زردچوبه، مارچوبه، بامیه و زعفران از دیگر گیاهانی هستند که فشارخون را پایین می‌آورند.
زمانیان تأکید کرد: سرکه سیب نیز فشارخون را پایین می‌آورد و افراد می‌توانند یک قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان آب ریخته و بنوشید و همچنین می‌توانند یک‌چهارم قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین برای بهتر کردن مزه آن اضافه کنید یا آن را به نوشیدنی‌های دیگر اضافه و یا با عسل مخلوط کنند.
وی توصیه کرد: مصرف روزانه سیر را فراموش نکنید زیرا سیر دارای ترکیب آلیسین است.
کارشناس مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت شهرستان بوشهر بابیان اینکه آب به فرایندهای مهمی در بدن کمک می‌کند که سموم را از بدن بیرون می‌کند افزود: کم‌آب شدن بدن نیز گاهی می‌تواند موجب بالا رفتن فشارخون شود و نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز می‌تواند از آن جلوگیری کند.
انتهای پیام/ ا.س- 3000
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
فشارخون     فرهنگ.سلامت     دکتر.زهره.زمانیان     مرکز.بهداشت.بوشهر    

تاریخ بروز رسانی:   6 آبان 1395

تعداد بازدید:   ۶

چاپ خبر |فايل متن خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >