کارشناس مواد غذایی و آرایشی بهداشتی شبکه بهداشت جم: وابستگی ناخواسته، از عوارض استفاده طولانی‌مدت از لوازم‌آرایشی می‌باشد

11 تير 1396
کارشناس مواد غذایی و آرایشی بهداشتی شبکه بهداشت جم گفت: استفاده مداوم و طولانی‌مدت از لوازم‌آرایشی، باعث ایجاد وابستگی ناخواسته در مصرف‌کننده می‌گردد.

مهندس امین پناهیان افزود: بخش عمده بازارهای لوازم‌آرایشی کشور ما، در اختیار مارک‌ها و برندهای چینی، ترکیه‌ای و کره‌ای می‌باشد که کشورهای مذکور توانسته‌اند باعرضه لوازم‌آرایشی ارزان‌قیمت دربسته بندی‌های شیک و جذاب، سهم عمده‌ای از بازار را به خود اختصاص دهند.
وی اضافه کرد: میزان مصرف لوازم‌آرایشی در کشور ما، چند برابر کشورهای دیگر می‌باشد که یکی از دلایل این امر، پایین بودن درآمد بسیاری از اقشار جامعه و مصرف لوازم‌آرایشی باکیفیت پایین می‌باشد که باعث می‌گردد تا مصرف‌کننده حجم بیشتری از مواد آرایشی را مصرف نماید.
این کارشناس مواد آرایشی عنوان کرد: بالا بودن سود لوازم‌آرایشی بهداشتی، سودجویان را به سمت قاچاق و عرضه محصولات باکیفیت و قیمت پایین سوق داده است و برای بسیاری از مصرف‌کنندگان، این توهم را ایجاد نموده‌اند که قیمت پایین این محصولات به دلیل قاچاق بودن و عدم پرداخت مالیات‌ها و مبالغ گمرکی می‌باشد.
مهندس پناهیان خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های مبارزه با قاچاق لوازم‌آرایشی بهداشتی، استفاده از برچسب اصالت کالا روی این محصولات می‌باشد و البته این کار منوط به شناسایی و نحوه استفاده از این برچسب و ایجاد این فرهنگ در مصرف‌کنندگان لوازم‌آرایشی بهداشتی می‌باشد.
وی افزود: لوازم‌آرایشی از مواد شیمیایی تشکیل‌شده است و استفاده مداوم و طولانی‌مدت از این کالا، باعث ایجاد عوارض در مصرف‌کننده می‌گردد، حال اگر این اقلام از نوع تقلبی باشد آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری بر جای خواهد گذاشت که پشیمانی مصرف‌کننده را به دنبال خواهد داشت.
این کارشناس اضافه کرد: یکی از عوارض استفاده از لوازم‌آرایشی بهداشتی تقلبی، ایجاد حساسیت می‌باشد که چشم‌ها و نواحی اطراف چشم و موها بیشتر در معرض خطر استفاده از این اقلام قرار دارند.
امین پناهیان عنوان داشت:، وابستگی ناخواسته از دیگر عوارض استفاده از لوازم‌آرایشی بهداشتی است به‌نحوی‌که مصرف‌کننده پس از استفاده در یک بازه زمانی طولانی، دچار این عارضه شده که باعث می‌گردد تا زیبایی طبیعی فرد را تحت تأثیر قرار داده و از آن بکاهد و فرد به‌نوعی زیبایی خود را منوط به استفاده از این مواد بداند.
وی خاطرنشان کرد: شناسایی کالاهای تقلبی در سطح عرضه برای مصرف‌کنندگان مشکل بوده و استفاده از برندهای معتبر و خرید از فروشگاه‌های معتبر و مورد اطمینان، یکی از راه‌های جلوگیری از مصرف لوازم‌آرایشی بهداشتی تقلبی می‌باشد.

انتهای پیام/ آ.پ ۳۰۲۰

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید

تمامی حقوق این سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر می باشد.