اقدامات ضروری که باید در هنگام نشت گاز انجام دهیم

کارشناس اورژانس بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه گفت: اولین و مهم‌ترین اقدام برای نجات فردی که دچار مسمومیت با مونوکسید کربن و سایر انواع گازگرفتگی شده، رساندن اکسیژن و هوای تازه به فرد است.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه، ساره امیری افزود: به‌محض مشاهده فردی که دچار گازگرفتگی شده، باید پنجره‌ها را باز کرد تا هوای تازه سریعاً وارد اتاق شود و در صورت امکان، فرد گاز گرفته را به پنجره نزدیک کرد.
وی تصریح کرد: در طی ماه گذشته بازهم شاهد وقوع حادثه انفجار و آتش‌سوزی در منزل این بار به دلیل نشت گاز (کپسول گاز خانگی) و زدن کلید برق که باعث انفجار ، آتش‌سوزی شده و در این حادثه متأسفانه مادر خانواده در اثر سوختگی وسیع ،جان خود را از دست داد و دختر 9 ساله خانواده نیز دچار سوختگی و بستری در بیمارستان گردید.
ساره امیری افزود: در این قبیل حوادث در ابتدا گاز به عللی نشت پیدا می‌کند و فضای آشپزخانه و منزل را فرامی‌گیرد و عواملی مانند شعله یا جرقه باعث شعله‌ور شدن گاز و به دنبال آن انفجار و آتش‌سوزی می‌شود.
کارشناس اورژانس بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه اظهار داشت: منبع نشت گاز را باید شناسایی و قطع کرد و سریعاً با اورژانس 115 تماس گرفته شود و در این شرایط، به زنان باردار، کودکان و سالمندان زودتر از سایر افراد آسیب‌دیده کمک شود.
وی عنوان داشت: توصیه می‌شود آزمایش نشت یا بی گاز را هرچند وقت یک‌بار انجام دهید، مقداری کف صابون (اسفنج آغشته به کف صابون) را بر روی محل‌های اتصال بست وسیله گازسوز،شیلنگ یا لوله گاز بریزید و چنانچه بروی این قسمت‌ها حباب تشکیل شود نشان‌دهنده نشت گاز است.
ساره امیری توصیه کرد: در صورت نشست گاز فیوز اصلی برق را قطع کنید، شیر اصلی گاز را ببندید (بستن شیر لوله‌کشی یا شیر سیلندر گاز)، در و پنجره‌های ساختمان را بازکنید، افراد از ساختمان یا محوطه آلوده خارج کنید.
وی تصریح کرد: همچنین از روشن کردن کبریت و فندک، زدن کلید برق حتی در مواقعی که محل تاریک باشد خودداری کنید و از پارچه‌ها و لباس‌های پلاستیکی و نایلونی که تولید الکتریسیته سا کن می‌کنند استفاده نکنید و حوله پنبه‌ای را نمناک کرده و با تکان دادن آن گاز موجود در هوا را به بیرون هدایت کنید.
کارشناس اورژانس بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه اظهار داشت: شماره تلفن‌های 194 امداد گاز،125 آتش‌نشانی و 115 اورژانس را در دسترس داشته باشید و در هنگام ضرورت (در صورت احساس خطر و احتمال بروز حادثه) تماس بگیرید.
انتهای پیام/ د.ج 4060

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید

تمامی حقوق این سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر می باشد.