درباره ما

1394/12/25 0:0

 

استان بوشهر از استان‌های جنوبی ایران و هفدهمین استان بزرگ کشور به لحاظ مساحت است که در حاشیه خلیج فارس قرار دارد ، همچنین به‌علت قرار گرفتن در ساحل استراتژیک خلیج فارس، صادرات و واردات دریایی، صنعت صیادی، وجود ذخایر نفت و گاز (پارس جنوبی و شمالی) و وجود نیروگاه هسته‌ای از اهمیّت راهبردی و اقتصادی برخوردار است‎‎؛ به گونه‌ای که پایتخت انرژی ایران لقب گرفته‌است.
استان بوشهر از شمال به قسمتی از استان خوزستان و استان کهگیلویه و بویراحمد، از شرق به استان فارس، از جنوب و غرب به خلیج فارس و از جنوب شرق به قسمتی از استان هرمزگان محدود است. این استان با مساحتی حدود ۲۷٬۶۵۳ کیلومتر مربّع، جمعیّتی برابر 1056543 نفر دارد. استان بوشهر با خلیج فارس بیش از ۷۰۷ کیلومتر مرز دریایی دارد.
آموزشکده مامایی نرجس در سال 1362 در بوشهر آموزش مامایی را آغاز کرد، در سال 1367    دانشکده پرستاري و مامايي و دانشکده پیراپزشکی دانشجو پذیرفت و در سال 1369 براي نخستين بار دانشجوي پزشکي در مقطع دکترا پذيرش و از سال 1374 دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني بوشهر شروه به کار کرد و از سال 1390 دانشکده دندانپزشکی به مجموعه دانشگاه افزوده شد.
دانشگاه علوم پزشکی پزشکی بوشهر دارای 5 دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری و مامای، بهداشت، پیراپزشکی و سه مرکز تحقیقاتی طب گرمسيري و عفوني خليج فارس، پزشکي هسته‌اي خليج فارس و  زيست فناوري دريايي خليج فارس و 158 عضو هیأت علمی است.

درحال حاضر بیش از2هزار نفر در 22 رشته مقطع در یک رشته مقطع کاردانی، 3 رشته مقطع کارشناسی، 4 رشته مقطع کارشناسی ارشد، دکترای حرفه‌ای و 3 رشته مقطع دستیاری (تخصص پزشکی) مشغول به تحصیلند.



دانشکده پزشکی:
دانشکده پزشکی از سال 1369 دانشجوی دکترا حرفه‌ای(پزشک عمومی) دانشجو پذیزفت و تا کنون بیش از 450 نفر پزشک از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند و در حال حاضر 360 دانشجوی دیگر مشغول به تحصیلند.
این دانشکده از سال 1390 در رشته‌های پزشکی اجتماعی، جراحی عمومی و داخلی دانشجو در مقطع دستیاری(پزشک متخصص) دانشجو جذب کرد و در حال حاضر 25 نفر در این رشته‌ها و دو رشته میکروب‌شناسی پزشکی و بیوشیمی بالینی در مقطع کارشناسی ارشد با 13 نفر دانشجو مشغول به ‌تحصیلند.
81 عضو هیأت علمی این دانشکده با در اختیار داشتن آزمایشگاه‌های بیوشیمی، ایمن‌شناسی، بافت‌شناسی، پاتولوژی، میکروب‌شناسی، ویروس‌شناسی، Animal spect، اتاق تشریح،  SKILLLAB، حیوان‌خانه(پرورش حیوان‌های آزمایشگاهی) و مراکز آموزشی درمانی آموزش به دانشجویان را بر عهده دارند.

 دانشکده دندانپزشکی:
این دانشکده از سال 1390 دانشجوی دندانپزشکی جذب کرد و در حال حاضر 148 نفر در آن مشغول به تحصیلند.
در این دانشکده 20عضو هیأت علمی در فضاهای آموزشی و کلینیک آموزشی درمانی دندانپزشکی بوشهر با 35 یونیت دندانپزشکی فعال مشغول به آموزش دانشجویان هستند.

دانشکده بهداشت:
دانشکده بهداشت در سال 69 با پذيرش دانشجو  در مقطع کاردانی در رشته  مبارزه با بيماري‌ها در قالب گروه بهداشت تشکيل شد و در سال 1387 به دانشکده بهداشت ارتقا يافت و با توجه به امکانات قابل توجهی که در مدت فعاليت فراهم شده است  فارغ التحصيلان اين دانشکده توانسته اند در رقابتی همسو  با فارغ التحصيلان ساير دانشگاه‌های برخوردار, رتبه درخور تحسينی را به‌دست آورند.
در حال حاضر این دانشکده در 7 رشته مقطع در دوره‌های کارشناسی تغذیه، کارشناس بهداشت عمومی، کارشناس بهداشت محیط و کارشناسی ارشد نغذیه، بهداشت عمومی، آموزش بهداشت و بهداشت محیط با 15 عضو هیأت علمی در حال آموزش به 510 دانشجو می‌باشد.

دانشکده پیراپزشکی:
دانشکده پیراپزشکی در سال 1374 اولين دوره رشته هوشبري را نيز پذيرا شد كه پس از آن دانشجو كارداني اتاق عمل پذيرش شد.

اولین رشته در مقطع کارشناسی ارشد، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی است که در این دانشکده در سال 89-90  دانشجو پذیرفته است و در حال حاضر بیش از ششصد و 60 نفر دانشجو در رشته های هوشبری، اتاق عمل، علوم آزمایشگاهی ، کتابداری و فوریت های پزشکی در سه مقطع کاردانی ، کارشناسی (ناپیوسته و پیوسته) و کارشناسی ارشد در حال تحصیل می باشند.
تا کنون این دانشکده 1647 دانش‌آموخته در رشته‌های مختلف از این دانشکده فارغ‌التحصیل شده‌اند.

دانشکده پرستاری و مامایی:
دانشكده پرستاري و مامائي با تشکیل گروه مامایی تحت عنوان آموزشکده نرجس از سال 1362 شروع به فعالیت نموده است و پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی مامایی را بعهده گرفته است. بدنبال آن در سال 1367 با ورود دانشجویان پرستاری در مقطع کارشناسی دانشکده پرستاری و مامایی رسماً تأسیس گردید.
این دانشکده تاکنون 19 دوره کاردانی مامایی، 20 دوره کارشناسی ناپیوسته مامایی، 29 دوره کارشناسی پیوسته پرستاری، 17 دوره کارشناسی ناپیوسته پرستاری و 10 دوره کارشناسی پیوسته مامایی و 4 دوره کارشناسی ارشد پرستاری در دوره های روزانه و شبانه پذیرش دانشجو داشته است و به آموزش آنها اقدام نموده است و 2385 نفر دانش‌آموخته به جامعه پزشکی کشور تحویل داده است.
در حال حاضر این دانشکده با 19 نفر عضو هیأت علمی و آزمایشگاه‌های قارچ‌شناسی، باکتری‌شناسی، انگل‌شناسی، پرتو‌شناسی، هماتولوژی و ایمونولوژی در حال آموزش به 110 دانشجو در رشته های کارشناسی مامایی، کارشناسی پرستاری و کارشناسی ارشد پرستاری است.


پژوهش: 
از نظر پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر مقام سوم در بین دانشگاه‌های تیپ 3 را دارد و در سال گذشته 212 طرح تحقیقاتی 0119 طرح تحقیقاتی دانشجویی مصوب داشته است که پژوهشگران دانشگاه موفق شده‌اند تعداد 145 مقاله در مجلات علمی پژوهشی خارجی و 66 مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی به چاپ برسانند.
از این تعداد طرح های تحقیقاتی دانشگاه 347 مقاله نیز در کنگره های داخلی و 12 مقاله در کنگره‌های خارجی ارایه نمایند و 5 کتاب در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به رشته تحریر در آمده است.
پیشرفت مراکز پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه در دستور کار قرار دارد که تأسیس مرکز رشد فن‌آوری دانشگاه و تأسیس آزمایشگاه تحقیقاتی مرکزی  از جمله آن‌هاست.
 


تاریخ بروز رسانی:   28 فروردين 1395

تعداد بازدید:   ۱

 


چاپ
< >