17 خرداد 1396معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم با اشاره به مشکلات افزایش شیوع ناتوانی و سوءتغذیه در سالمندان، گفت: توجه به تغذیه سالمندان ضروری است. مهندس اصغر نوروز زاده اظهار داشت: افزایش شیوع ناتوانی و سوءتغذیه در سالمندان با افزایش هزینههای درمانی و خسارات اقتصادی و غیراقتصادی برای جامعه همراه خواهد شد. وی بیان کرد: سالمندان از گروههای آسیبپذیر و مستعد ابتلا به سوءتغذیه و کمبود ریزمغذیها هستند و این در حالی است که امروزه با افزایش امکانات و پیش رفت جوامع، میانگین طول عمر (امید به زندگی) افزایشیافته است و جمعیت سالمندان روند رو به رشدی را میپیماید. وی اضافه کرد: احتمال دریافت ناکافی شماری از ریزمغذیها ازجمله فولات، B12، ویتامین D، روی، ویتامین C، کلسیم، پتاسیم و آهن در سالمندان بالاست، دوران سالمندی با افزایش نیاز بدن به ویتامین دی و کلسیم همراه است اما بررسیها حاکی از آن هست که میزان دریافت آنها در سالمندان کاهش مییابد. مهندس نوروز زاده افزود: تغییر حواس، مسائل اقتصادی، مسایل روانی و عاطفی مرتبط با دوران سالمندی، عدم تحمل گوارشی، مشکلات دهان و دندان، کاهش توانایی فعالیت بدنی، تحلیل عضلانی سالمندان و کاهش اشتها در آنان ازجمله عوامل مهمی هستند که منجر به دریافت ناکافی مواد غذایی در سالمندان میشوند. این مقام مسئول اضافه کرد: متأسفانه شیوع سوءتغذیه در سالمندان قابلتوجه است که معمولاً بهموقع تشخیص داده نمیشود. افزایش شیوع ناتوانی و سوءتغذیه در سالمندان با افزایش هزینههای درمانی و خسارات اقتصادی و غیراقتصادی برای جامعه همراه خواهد شد. وی اظهار داشت: اختلال حواس، عوارض جانبی داروهای مصرفی، مشکلات دهان و دندان، بیاشتهایی و کاهش توانایی جسمانی، افسردگی و اختلالات بلعی از مهمترین دلایل افزایش شانس ابتلا به سوءتغذیه در سالمندان است. مهندس نوروز زاده اضافه کرد: سوءتغذیه و متعاقب آن ضعف سیستم ایمنی بدن، افزایش ناتوانی و ابتلا به بیماریها در سالمندان منجر به درگیر کردن وابستگان سالمندان شامل افراد جوان و میانسال جامعه نیز خواهد شد و علاوه بر آن هزینههای درمانی زیادی را به خانوادهها و جامعه تحمیل خواهد کرد. وی گفت: بنابراین با روند رو به رشدی که جمعیت سالمندان طی میکند و با توجه به اینکه این گروه سنی مستعد ابتلا به سوءتغذیه و کمبود مواد مغذی هستند؛ باید توجه بیشتری در راستای پیشگیری از ابتلا به سوءتغذیه و کمبودهای غذایی در آنها صورت گیرد. انتهای پیام/ آ.پ 3020 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 17 خرداد 1396