مصرف روغن‌های جامد خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد

29 شهريور 1396
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: یکی از علل تغذیه‌ای بروز بیماری‌های غیر واگیر به‌ویژه بیماری‌های قلبی و عروقی و عروق کرونری تغذیه ناسالم و مصرف نادرست و بیش‌ازحد روغن‌هاست.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان، اسما بحرینی افزود: امروزه علل مرگ‌ومیر نسبت به دهه‌های گذشته تغییر کرده و به سمت بیماری‌های غیر واگیر ازجمله چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروق کرونری، انواع سکته‌های مغزی و قلبی سوق داده‌شده است.
وی تصریح کرد: علاوه بر زمینه‌های ارثی و ژنتیکی، تغذیه و سبک زندگی در بروز و شیوع این بیماری‌ها نقش بسزایی را دارند.
اسما بحرینی در خصوص خواص چربی‌های اشباع و غیراشباع گفت: چربی‌های اشباع موجود در روغن جامد و نیمه جامد مانند پیه دام‌ها، چربی غاز، روغن و کره حیوانی، خامه و سرشیر حاوی چربی‌های اشباع هستند و مصرف آنها به علت کاهش خاصیت ارتجاعی عروق و ایجاد رسوب در عروق خونی و عروق کرونری با خطر بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سکته‌های قلبی و مغزی همراه است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان اظهار داشت: اسیدهای چرب غیراشباع درون روغن‌های مایع مانند روغن کانولا برای بدن مفید بوده و کمتر در عروق خونی رسوب می‌کنند.
اسما بحرینی افزود: در پختن یا سرخ کردن روزانه با حرارت بالا ممکن است سطوح بالایی از محصولات سمی به نام محصولات آلدئیدی به وجود بیاورند بنابراین در حین سرخ کردن غذا نباید درجه حرارت اجاق‌گاز بالا باشد و توصیه می‌شود از درجه حرارت ملایم استفاده گردد.
وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد که چربی‌های تک غیراشباع به‌ویژه روغن‌زیتون به علت اسیدهای چرب موجود در آن، تحت حرارت ناشی از پختن و سرخ کردن روزانه، محصولات سمی کمتری تولید نماید.
بحرینی افزود: هنگامی‌که روغن مایع در معرض هوا یا نور قرار بگیرند ممکن است با اکسیژن واکنش داده و محصولی به نام پر اکسید تشکیل دهند که این محصول خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش می‌دهد، بنابراین لازم است روغن مایع را دور از نور آفتاب نگهداری کرد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان بابیان اینکه در روغن خریداری‌شده می‌بایست میزان چربی غیراشباع از چربی اشباع‌شده بیشتر باشد تأکید کرد: مصرف‌کنندگان باید در حین خرید روغن به برچسب حقایق تغذیه‌ای روغن‌ها دقت نمایند و همچنین بهتر است روغن مصرف‌شده بیشتر از دو بار استفاده نگردد.
وی تصریح کرد: در پاسخ به ادعای برخی از افراد که اظهار می‌کنند مردم در قدیم روغن جامد (حیوانی یا محلی) استفاده می‌کردند و سالم‌تر بودند و بیماری کمتری داشتند باید گفته شود که درگذشته افراد از گوشت قرمز کمتری استفاده می‌کردند برای مثال هر 100 گرم گوشت قرمز کتف و سرشانه گوسفندی که چربی قابل‌رؤیت آن گرفته‌شده است حاوی 6.17 گرم اسید چرب اشباع و 117 میلی‌گرم کلسترول است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان اضافه کرد: در زمان‌های گذشته افراد فعالیت بدنی و پیاده‌روی (که سبب چربی سوزی می‌شود) بیشتر از افراد امروز داشتند، ضمن آنکه شغل افراد به‌گونه‌ای بود که فعالیت بدنی بالایی داشتند.
بحرینی گفت: به نظر می‌رسد در زمان‌های گذشته مصرف سبزی‌ها و میوه‌ها بیشتر از افراد امروزی بوده است و علت محتمل آخر نیز این است که در زمان گذشته پوشش مراقبت‌های بهداشتی و درمانی و خدمات آزمایشگاهی مانند امروزه نبوده و ممکن است فرد مبتلابه بیماری چربی خون بالا و سایر بیماری‌ها بوده اما از وضعیت سلامتی خودآگاه نبوده است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان در خصوص نحوه‌ی مصرف روغن‌های خوراکی گفت: روغن‌های زیتون یا کانولا یا روغن کنجد برای پخت‌وپز و سالاد و روغن مخصوص سرخ کردن برای سرخ کردن و تفت دادن غذا در حد کم توصیه می‌شود.
انتهای پیام/ س.غ 3030

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
روغن.جامد     کارشناس.تغذیه     فرهنگ.سلامت     اسما.بحرینی     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان    

تاریخ بروز رسانی:   29 شهريور 1396

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >