4 مهر 1396معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانش آموزان ایرانی دو برابر حد مجاز فست فود و غذاهای آماده مصرف میکنند، بهطور متوسط هر دانشآموز ایرانی هفتهای یکبار فست فود میخورد درحالیکه حد مجاز آن حداکثر هر دو هفته یکبار است. دکتر علیرضا رئیسی افزود: افزایش شیوع چاقی و اضافهوزن در بین دانش آموزان یک تهدید جدی برای سلامت نسل جدید کشور در آینده است و موجب افزایش بیماریهای غیر واگیر در بین ایرانیان در آینده خواهد شد. وی گفت: آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد که بیش از 40 درصد دانش آموزان ایرانی یا چاق هستند یا اضافهوزن دارند و این آمار بسیار نگرانکنندهای است که مهمترین عامل آن نیز گرایش بیشازحد دانش آموزان به مصرف تنقلات شور و چرب و فست فودهاست. معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: باید به خانوادههای ایرانی اطلاعرسانی فراگیر شود که مصرف این نوع غذاهای مضر را برای کودکان و دانشآموزانشان کاهش دهند، فست فودها جدا از اینکه عامل چاقی و اضافهوزن هستند، بالا بودن نمک و روغن اشباع در آنها نیز عامل مهم بروز انواع بیماریهای غیر واگیر است. دکتر رئیسی گفت: معمولاً فست فودها سه تا چهار برابر بیشازحد مجاز نمکدارند که عامل مهم بروز بیماری فشارخون و بیماریهای قلبی عروقی در آینده خواهد بود، ضمن اینکه مصرف فست فودها عامل مهم بروز بیماریهای گوارشی است. معاون وزیر بهداشت افزود: نکته بسیار مهم دیگری که مصرف بیشازحد فست فودها به وجود میآورد، تغییر ذائقه است، وقتیکه کودکان از سنین پایین به مصرف فست فودها که مواد غذایی شور و چرب هستند، تمایل پیدا میکند و همیشه دوست دارند که غذاهای چرب و پرنمک استفاده کنند و اگر بخواهند غذای سالم و معمولی مصرف کنند سعی میکنند به آن نمک اضافه کنند و این خطری است که میتواند در آینده سلامت ایرانیان را با خطرات بسیار جدی مواجه کند و اصلاح آن نیز کار سادهای نخواهد بود. وزارت بهداشت در دوره جدید عزم خود را جزم کرده است تا با افزایش آموزش و اطلاعرسانی عمومی میزان مصرف غذاهای مضر را کاهش دهد وی تصریح کرد: وزارت بهداشت در دوره جدید عزم خود را جزم کرده است تا با افزایش آموزش و اطلاعرسانی عمومی میزان مصرف غذاهای مضر را کاهش دهد و الگوی تغذیه را بهخصوص برای کودکان و دانش آموزان اصلاح کند و همزمان تلاش گستردهای آغازشده است تا میزان روغنهای ترانس و اشباح و نمک در مواد غذایی کاهش یابد. دکتر رئیسی افزود: هماکنون هر قرص نان حدود چهارتا 6 گرم نمک دارد که با برنامهریزیهای انجامشده به زیر دو گرم کاهش خواهد یافت، میزان شکر نیز در نوشابهها کاهشیافته و کاهش تدریجی حد مجاز شکر در نوشابهها نیز در دستور کار وزارت بهداشت است. انتهای پیام/ م.غ 1023 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 4 مهر 1396