کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
ترویج فرهنگ مصرف صبحانه و میان وعده سالم ضروری است

23 مهر 1396
کارشناس برنامه تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: ترویج فرهنگ مصرف صبحانه، میان وعده سالم و مصرف نکردن وعده‌های ناسالم در بین کودکان، نوجوانان و جوانان ضروری است.

نگار چاهی بخش افزود: با پیشرفت تکنولوژی و افزایش عرضه محصولات غذایی گوناگون و صنعتی در بازار، مصرف مواد غذایی فرآوری شده، آماده و فست فودها در همه گروه‌های سنی به‌ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان افزایش‌یافته است.
وی اضافه کرد: مصرف این دسته از مواد غذایی به علت حاوی بودن مقدار بالای نمک (سدیم)، قندهای ساده، چربی‌های ترانس و اشباع، مواد افزودنی و رنگ‌ها تأثیر زیادی بر سلامت دارد و باعث افزایش شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی، انواع سرطان‌ها، چاقی و اضافه‌وزن، دیابت نوع 2، فشار و چربی خون می‌شود.
وی افزود: علاوه بر تغییر گرایش الگوی غذایی نسل جدید جامعه به سمت غذاهای ناسالم و فرآوری شده، مصرف وعده غذایی صبحانه در سال‌های اخیر کاهش داشته است و این امر می‌تواند به‌عنوان یکی از پیامدهای نامطلوب تغییر سبک زندگی در جامعه کنونی قلمداد شود.
چاهی بخش گفت: تغذیه صحیح در قدرت یادگیری دانش آموزان یا دانشجویان بسیار مفید است، به‌گونه‌ای که نخوردن صبحانه موجب کاهش قدرت یادگیری می‌شود.
وی بیان کرد: اگر وعده غذایی اصلی صبحانه در مدت‌زمانی طولانی حذف شود باعث افت قند خون، اختلال در یادگیری و تمرکز حواس، اضافه‌وزن و چاقی می‌شود.
این کارشناس تغذیه گفت: بر اساس مطالعه‌های انجام‌شده، دانش‌آموزانی که صبحانه نمی‌خورند در وعده ناهار به علت گرسنگی و اشتهای زیاد، غذای بیشتری می‌خورند که این امر منجر به اضافه‌وزن و چاقی می‌شود.
کارشناس برنامه تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: توصیه می‌شود برای بهبود مصرف صبحانه در کودکان و نوجوانان و برای اینکه اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند باید شام در ساعت‌های ابتدای شب میل شود و فرد شب‌ها در ساعت معینی بخوابد تا صبح‌ها وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشد.
وی یادآور شد: یکی از دلایل نخوردن صبحانه تکراری و یکنواخت بودن آن است که تنوع و تعادل در صبحانه، فرد را به خوردن صبحانه تشویق می‌کند.
چاهی بخش افزود: مواد غذایی سالم مانند پنیرهای کم‌چرب، خوش‌طعم و طعم دار (پنیر و گردو، پنیر و کنجد، پنیر و زیره)، کره بادام‌زمینی، ماست میوه‌ای، ساندویچ تخم‌مرغ آماده که برای کودکان و نوجوانان مضر نیستند در بازار یافت می‌شوند و فرد می‌تواند از این مواد غذایی برای تنوع بخشیدن به صبحانه استفاده کند.
این کارشناس گفت: غلات صبحانه با شیرینی کم و بدون شکر که با شیر و کمی تکه‌های میوه سرو می‌شوند نیز گزینه مناسبی است.
چاهی بخش افزود: خوردن صبحانه به این معنا نیست که کودک یا نوجوان یک نان بربری کامل را به همراه یک ماهیتابه کامل املت حجیم یا یک بسته پنیر میل کند، مصرف خرما، موز یا کیک‌های خانگی با یک لیوان شیر، شیرموز یا شیرکاکائوی گرم خانگی، مربای خانگی و میوه به‌ویژه در اوایل ایجاد عادت خوردن صبحانه ازنظر تغذیه‌ای مناسب است.
وی افزود: توصیه می‌شود از مصرف غذاهای فست فود که حاوی نمک (سدیم) و چربی بالا هستند و نیز انواع همبرگرهایی که کمتر از 70 درصد گوشت و بدون بسته‌بندی و فاقد مجوزهای بهداشتی هستند، فلافل و سمبوسه به علت مقدار بالای چربی، نوشیدنی‌های گازدار، غلات حجیم‌شده، چیپس، پفک، کرانچی که حاوی نمک، افزودنی و رنگ هستند، خودداری شود.
چاهی بخش تصریح کرد: مصرف بستنی یخی، پاستیل‌های حاوی رنگ و انواع آبمیوه‌هایی که دارای قند افزوده هستند نیز توصیه نمی‌شود.
وی گفت: انواع میوه‌های تازه شامل خرما، سیب، پرتقال یا میوه‌های خشک آلو، قیصی، کشمش و انجیر خشک، خشکبار بوداده نشده و بدون نمک مانند پسته، بادام و در صورت نداشتن آلرژی بادام‌زمینی، گردو، فندق، بیسکویت‌های سبوس‌دار، شیر کم‌چرب، دوغ کم‌چرب و کم‌نمک و ماست‌های میوه‌ای انتخاب بسیار مناسبی برای میان وعده سالم است.
انتهای پیام/ م.غ 1023

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
صبحانه.سالم     کارشناس.تغذیه     نگار.چاهی‌بخش     معاونت.بهداشتی        

تاریخ بروز رسانی:   23 مهر 1396

تعداد بازدید:   ۲

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >