29 آبان 1396کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در دوران بارداری احتمال ابتلا به دیابت وجود دارد. نگار چاهی بخش در این خصوص گفت: بر اساس مطالعات، تقریباً 7 درصد زنان باردار در هنگام آزمایشهای قند خون که در هفتههای 24 الی 28 بارداری انجام میگردد، با تشخیص دیابت بارداری یا GDM شناسایی میشوند. وی افزود: تغییر عادات نادرست غذایی مادر و انتخاب غذایی سالم ازجمله توصیههای تغذیهای است که برای کنترل قند خون در این دوران پیشنهاد میشود. نگار چاهی بخش اضافه کرد: استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر مانند انواع میوهها که البته مقدار آن توسط متخصص تغذیه تعیین میگردد توصیه میشود. کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف سبزیها، غلات سبوسدار و کامل مانند انواع نانهای سنگک، بربری و تافتون، برنج قهوهای، گندم کامل، جو دو سر، مصرف حبوبات پخته مانند عدسی، نخود یا لوبیای گرمهای کمچرب توصیه میشود. این کارشناس بهداشتی بابیان اینکه افراد دیابتی در طولانیمدت دچار اختلالات چربی خون میشوند اظهار کرد: برای اصلاح این وضعیت توصیه میشود از مصرف چربیهای اشباع و ترانس مانند روغن جامد صنعتی یا محلی، کره حیوانی و گیاهی، سرشیر، خامه، لبنیات پرچرب که دارای چربی بالای 2/5درصد هستند مانند ماست و شیر پرچرب، شیر و ماست محلی، ماست خامهای و محصولات گوشتی پرچرب خودداری شود. چاهی بخش هشدار داد: در صورت عدم اثرگذاری مداخلات تغذیهای بر وضعیت قند خون، مادر میبایست زیر نظر متخصص از داروهای کاهشدهنده قند خون در کنار رژیم غذایی استفاده نماید. کارشناس تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: خودمراقبتی در کنترل بیماری دیابت بسیار حایز اهمیت است و پایش منظم قند خون بهطور روزانه توسط گلوکومتر یا کیت سنجش قند و ثبت آن در کاغذ جهت بررسی توسط پزشک یا متخصص به کنترل قند خون و تنظیم وعدههای غذایی توسط متخصص تغذیه و رژیمدرمانی کمک میکند. انتهای پیام/ م.ب 2020 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 29 آبان 1396