به گزارش روابط عمومی بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) گناوه، دکتر عبدالعظیم ویسی زاده امروز اظهار داشت: اچ آی وی ویروسی است که سیستم ایمنی بدن را درگیر کرده منجر به کاهش ایمنی، مستعد شدن بدن در مقابل عفونتها و ایجاد بیماری ایدز ایجاد میشود.
وی افزود: شایعترین راه انتقال این ویروس، استفاده مشترک از سرنگ و سوزن آلوده در معتادان به مواد مخدر تزریقی، رفتارهای جنسی ناسالم، استفاده مشترک از وسایل آرایشی بهداشتی آلوده مثل مسواک، تیغ و ناخنگیر است.
متخصص بیماریهای عفونی و تبدار بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) گناوه تصریح کرد: چند هفته تا چند ماه بعد از ورود ویروس به بدن، علایمی مانند کاهش وزن بدن، تب، سردرد، گلودرد، تهوع، استفراغ، درد عضلات و مفاصل, بزرگی غده لنفاوی و ضایعات پوستی ایجادشده که بعد از حدود ۲ هفته این علایم برطرف شده و پسازآن بیمار هیچ علامتی ندارد اما ویروس در خون فرد وجود داشته که در صورت عدمتشخیص بهموقع و درمان مناسب ۱۰ سال بعد، بیمار دچار عفونتهای شدید و کشنده حتی درگیر با بعضی از سرطانها خواهد شد.
وی ضمن بیان روشهای تشخیص این بیماری ادامه داد: یک نوع تست تشخیصی فوری جهت تشخیص بیماری ایدز وجود دارد که نتیجه را طی چند دقیقه مشخص کرده ولی نیاز به تأیید پزشک متخصص دارد، این نوع تست تشخیصی فقط در مراکز بهداشتی درمانی موجود هست.
دکتر ویسی زاده تصریح کرد: در صورت تشخیص بهموقع این بیماری و انجام آزمایشهای تکمیلی برای فرد مبتلا، داروهای لازم تجویزشده که در صورت مصرف صحیح داروها، بیمار حداقل ۲۰ سال پس از شروع داروها، زندگی مفیدی خواهد داشت این یعنی بیمار مبتلا میتواند عمر طولانی داشته باشد به شرطی که خدمات بهداشتی درمانی مناسبی را دریافت کند..
وی ادامه داد: علت اصلی افزایش آمار مبتلایان به بیماری ایدز در کشور ما کمبود دانش افراد، رفتارهای پرخطر، عدم استفاده از وسایل پیشگیری مناسب و عدم اطلاع افراد از بیماری خود بوده که فرد درگیر میتواند اطرافیان خود را نیز مبتلا کند..
متخصص بیماریهای عفونی و تبدار بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) گناوه تأکید کرد: داشتن روابط جنسی سالم و در چارچوب شرع، نقش اصلی را در پیشگیری از ابتلا به بیماری ایدز داشته و در صورت داشتن روابط غیرسالم، استفاده از روشهای پیشگیری مثل کاندوم الزامی بوده و همچنین فرد مبتلا جهت جلوگیری از انتقال بیماری باید اطرافیان خود را نسبت به بیماری خودآگاه کند.
وی عنوان کرد: مادر باردار مبتلابه این ویروس، میتواند حین بارداری، هنگام زایمان و در زمان شیردهی فرزند خود را مبتلا کرده که در صورت تشخیص بهموقع و درمان مناسب احتمال ابتلای جنین بسیار کم شده و مادر میتواند فرزند سالمی را به دنیا آورده که در این موارد مادر باید عمل جراحی سزارین انجام داده و پس از تولد، از شیر دادن نوزاد پرهیز شده و آزمایشهای تشخیصی برای نوزاد انجام دهد.
انتهای پیام/م.ک 4030