انتقال سریع بیمار به بیمارستان در صورت ایجاد مسمومیت با قارچ / پرهیز از خوددرمانی

6 خرداد 1397
کارشناس مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم عنوان داشت: انتقال سريع بيمار مسموم به يك مركز درماني تخصصي مسمومیت‌ها، امكان درمان موفقیت‌آمیز را افزايش می‌دهد و هرگونه تأخیر در اين امر سبب افزايش احتمال شكست درمان و حتي مرگ بيمار می‌شود.

مهندس امین پناهیان افزود: با توجه به علایم گزارش‌شده، قارچ عامل مسمومیت‌های اخیر، از جنس و گونه Amanita virosa می‌باشد که تا حدودی به قارچ‌های خوراکی شباهت داشته و می‌تواند در کنار آن‌ها در محل رویش وجود داشته باشد.
وی تأکید کرد: از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصاً قارچ‌هایی که در کنار درختان تنها (علی‌الخصوص درختان خشک‌شده) می‌رویند و يا قارچ‌های جمع‌آوری‌شده توسط افراد عادي و يا قارچ‌هایی كه به‌صورت فله‌ای عرضه می‌شوند، خودداري كنيد و تنها قارچ‌هایی را كه توسط مراكز مجاز و در بسته‌بندی‌های داراي مجوزهاي سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت می‌باشند، مصرف نماييد.
مهندس پناهیان اضافه کرد: شناسايي انواع خوراكي قارچ از انواع سمي تنها بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و تنها توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است، بنابراين به توصیه‌های برخي از افراد عادي در تشخيص انواع سمي از انواع خوراكي قارچ توجه نكنيد.
این کارشناس، خاطرنشان کرد: برخي از روش‌ها و معيارهاي سنتي مانند تغيير رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رويش قارچ، مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي، معيار علمي و صحيحي براي تشخيص عدم سميت قارچ در همه موارد نيست.
وی افزود: برخي از سموم موجود در قارچ‌ها مقاوم‌به‌گرما بوده و فرآيندهاي آماده‌سازی غذا مانند كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن، بخارپز كردن قادر به تخريب كامل مواد سمي موجود در قارچ نمی‌باشد.
پناهیان تأکید کرد: در صورت بروز علايم و نشانه‌های گوارشي (تهوع، استفراغ و اسهال) به‌صورت تأخیری (12-5 ساعت پس از مصرف خوراكي قارچ)، هر چه سریع‌تر بيمار را به مركز درماني تخصصي سم‌شناسی باليني و مسمومیت‌ها منتقل كنيد، در مواردی که علائم گوارشی به‌صورت تأخیری (بافاصله بیش از 6 ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچ‌ها سمیت به‌مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هم‌وطنانمان نیز همین مسئله بوده است.
کارشناس مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم خاطرنشان کرد: با مشاهده علايم و نشانه‌های باليني اوليه به‌ویژه از نوع تأخیری در فردي باسابقه مصرف خوراكي قارچ، از هرگونه خوددرماني و درمان علامتي پرهيز نموده و بيمار را در اسرع وقت به بيمارستان منتقل نماييد و در صورت امكان، نمونه باقی‌مانده قارچ مصرف‌شده توسط بيمار را براي شناسايي كادر پزشكي در بيمارستان به همراه داشته باشيد.
انتهای پیام/ ا.پ 3020
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال سروش دریافت کنید
https://sapp.ir/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
مسمومیت     قارچ     فرهنگ.سلامت     امین.پناهیان     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.جم    
   

تاریخ بروز رسانی:   6 خرداد 1397

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >