25 آذر 1397پویش مردمی «نه به نمکدان» با استقبال گسترده مردمی و صنوف در شهرستان دیّر اجرا شد. معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر در حاشیه پویش «نه به نمکدان» در بندر دیّر گفت: حذف نمکدان از سفرهها، یکی از راهکارهای کاهش مصرف است. حسین ناظمیان پور با اشاره به عدم رعایت الگوی مصرف نمک در ایران گفت: یکی دیگر از راهکارهای کاهش مصرف نمک، به حداقل رساندن استفاده از آن هنگام طبخ غذا و کاهش مصرف شورجات و فست فودها است. ناظمیان پور افزود: زیادهروی در مصرف نمک منجر به ایجاد فشارخون بالا میشود و رعایت الگوی غذایی بانمک پایین در کنترل این عارضه مؤثر خواهد بود. وی با تأکید بر اینکه فشارخون بیماری است که علائمی ندارد، افزود: مشکلات و ناراحتیهای کلیه از دریافت زیاد نمک به ویژه نمک تصفیه نشده است و حتی در مواردی بر اثر مصرف زیاد نمک منجر به ایجاد سرطان معده میشود. معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با تقدیر از حرکت رستورانداران شهرستان دیّر در حذف نمکدان از میزهای غذاخوری گفت: سازمان بهداشت جهانی میزان استاندارد مصرف نمک در شبانهروز را پنج گرم اعلام کرده اما میزان واقعی نیاز بدن به این ماده غذایی تنها ۳ گرم در شبانهروز است. وی با تأکید بر مصرف نمک یددار گفت: متأسفانه تبلیغات گستردهای درزمینه مصرف نمکهای طبیعی کوه و دریا و جایگزینی آن بانمکهای یددار میشود که جای نگرانی است و مردم باید در این زمینه هشیار بوده و از مصرف نمکهای تصفیه نشده و غیر یددار اجتناب کنند. ناظمیان پور افزود: نمکهای طبیعی کوه و دریا با توجه به تصفیه نشدن سرشار از آلودگیهای شیمیایی و میکروبی ازجمله آلایندههای صنعتی و سموم مثل فلزات سنگین سرب و جیوه هستند و منجر به رسوب این مواد در کبد و کلیه میشوند. معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر توصیه کرد: حتماً از نمکهای تصفیهشده یددار و به میزان موردنیاز بدن استفاده شود. انتهای پیام/ ح.ن- ۳۰۵۰ با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 25 آذر 1397