به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر مهندس حسن فخرایی گفت: سالانه یکمیلیون و ۴۰۰ هزار نفر در جهان به علت ابتلا به بیماری هپاتیت جان خود را از دست می هند درحالیکه که بالای ۹۵ درصد از بیماران مبتلا به هپاتیت C با درمان میتوانند در عرض دو تا سه ماه بهطور کامل بهبود یابند.
وی خاطرنشان کرد: مصرفکنندگان مواد مخدر تزریقی، افرادی که تماس جنسی محافظت نشده دارند، همسران افراد مبتلا به هپاتیت، نوزادان مادران مبتلا به هپاتیت B و C، دریافتکنندگان خدمات تاتو و خالکوبی و افراد باسابقه دریافت خون و فرآوردههای خونی قبل از سال ۱۳۷۴ گروههای پرخطر در ابتلا به بیماری هپاتیت محسوب میشوند.
رییس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، گروههای در معرض خطر بیماری هپاتیت را شامل کارشناسان سیستم بهداشتی و درمانی، کارکنان نیروهای انتظامی و زندانیان درگیر با مجرمین، امدادگران حوادث و سوانح، کارشناسان آزمایشگاه جنایی و مجرمین، کارگران بیمارستانها، آرایشگران، پاکبانان و رفتگران شهرداری دانست و عنوان داشت: مهمترین عامل پیشگیریکننده و کنترلکننده بیماری هپاتیت در جامعه، افزایش آگاهی، واکسیناسیون و رعایت شیوه زندگی سالم میباشد.
این مقام مسئول اظهار داشت: هپاتیت به معنی التهاب بافت کبد است که ویروسها شایعترین علت ایجادکننده این بیماری در جهان است و شایعترین علت آن بیماری مزمن کبدی است که میتوانند سیروز، سرطان کبد و مرگ را شامل شود.
مهندس فخرایی خاطرنشان کرد: گروههای پرخطر بیماری هپاتیت بعد از اجرای برنامه مستمر غربالگری اهداکنندگان خون بهطور قابلتوجهی کاهشیافته اما همچنان تزریق مواد مخدر به عنوان منبع اصلی عفونت در کشور بهحساب میآید.
رییس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر تأکید داشت: شش مردادماه روز جهانی هپاتیت فرصتی کمنظیر در راستای افزایش حداکثری آگاهی عموم جامعه نسبت به راههای انتقال، پیشگیری و درمان هپاتیتهای ویروسی میباشد.
انتهای پیام/ ا.س-۳۰۰۰
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید