متن این اطلاعیه به شرح زیر است :
با توجه به اینکه طبق سنت حسنه در ماه محرم همزمان با برگزاری جلسات و مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تکایا ، توزیع نذورات و غذا توسط مردم خوب استان و هئیت امنا مساجد صورت میگیرد و از طرفی بروز بیماریهای مرتبط با غذا به ویژه بیماریهای عفونی رودهای در مکانهایی که غذا به صورت دستهجمعی تهیه و توزیع میگردد بیشتر میباشد، در صورت عدم رعایت ضوابط بهداشتی از جمله بهداشت فردی، محیطی و مواد غذایی در این اماکن و مراسم عمومی با مسمومیتهای گسترده مواجه خواهیم شد به همین دلیل از کلیهی مردم شریف استان خصوصآ مسئولین محترم هئیتهای امنای مساجد، تکایا و هئیتهای عزاداری خواهشمندیم نکات ذیل را مد نظر قرار دهند:
1. هرگونه پخت و پز بايد در مكانهايي با شرايط بهداشتي صورت پذيرد.
2. كليه افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا بايد داراي كارت بهداشت معتبر بوده و رعايت بهداشت فردي در هنگام ارائه خدمت ضروري است.
3. مواد خام مصرفي بايد سالم و بهداشتي باشد و توصيه ميگردد از مواد غذايي مشمول بستهبندي كه مورد تاييد وزارت متبوع است استفاده شود.
4. از فراوردههاي خام دامي با كشتار مجاز و يا بسته بندي شده كه مورد تاييد وزارت متبوع و سازمان دامپزشكي است استفاده شود.
5. احشام مورد استفاده براي ذبح و قرباني از مراكز مجاز مورد تاييد دامپزشكي تهيه گردد.
6. از نمكهاي بستهبندي يددار تصفيه شده داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهيه و پخت غذا، برنج و مصرف روي سفرهها استفاده شود .
7. در تهيه غذا از روغنهاي داراي مجوز ساخت از سازمان غذا و داروبا ترانس پايين استفاده شود.
8. از ظروف مناسب در آشپزي استفاده شود.
9. در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفرهها خودداري گردد.
10. از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري گردد. در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته در زير 4درجه سانتي گراد يا در بالاي 63درجه سانتي گراد (روي شمعك گاز) نگهداري تا درجه حرارت ماده غذايي به زير 63درجه نرسد.
11. از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود. ( بعضا" هیئتها و نذر دهندهها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بستهبندی میکنند که اینکار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران میشود.)
12. از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود.
13. در صورت توزيع سبزي و سالاد، رعايت مراحل چهارگانه سالمسازي الزامي است و توصيه ميشود از سالاد و سبزي بستهبندي شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
14. در ضمن با نصب تابلوها و يا اطلاعيه ممنوعيت استعمال دخانيات و جمع آوري زير سيگاريها از استعمال مواد دخاني در محل هاي مسقف خودداري گردد.
15. ازآب آشاميدني سالم استفاده گردد.
16. شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، صورت پذيرد.
17. در صورت استفاده از ظروف يكبار مصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم از ظروف يكبارمصرف مناسب ترجيحا"ظروف يكبارمصرف برپایه گياهي ، سلولزي و آلومينيومي استفاده شود. (استفاده از ظروف يكبار مصرف پلي استايريني براي موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ (بالاي65درجه سانتي گراد مناسب نمي باشد.)
18. ضمن رعايت نظافت، شستشو و گندزدايي مستمر سرويس هاي بهداشتي نسبت به نصب سيستم لوله كشي مايع دستشويي و يا نصب جاي مايع محتوي مايع دستشويي اقدام گردد.
19. پسماند هاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع گردد.بويژه دركنار هرايستگاه صلواتي سطل يا كيسه جهت جمع آوري مرتب ظروف وليوان هاي يكبار مصرف استفاده شده نگهداري شود.
20. سعی شود در توزيع آب، شربت و يا شير در بين دسته هاي عزاداري و يا در مراسم با ليوان يكبار مصرف صورت گيرد.
21. از فرو بردن ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جلوگيري شود.
درضمن نظر به اهميت موضوع و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف در حد زیاد در طول مراسم عزاداری و همچنین حفظ سلامت مصرف كنندگان جهت توزيع موادغذايي و نوشيدني خصوصاً موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ تاکید می گردد كه از ظروف يكبار مصرف پلی استایرینی و پی وی سی شفاف و رنگ روشن استفاده نگردد. لذا خواهشمند است دستور فرماييد كليه دست اندر كاران مساجد به منظور حفظ و ارتقاء سلامت عزاداران، در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف ضرورتا"از توزيع هرگونه مواد غذايي و نوشيدني داغ در ظروف يكبار مصرف پلاستيكي خودداري نمايند و نسبت به جايگزيني آن با ظروف يكبار مصرف به ترتيب اولويت با پايه گياهي، سلولزي(كاغذي) و آلومينيومي جهت توزيع غذا و نوشيدني اقدام نمايند .
انتهای پیام/ کدخبر- کد
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید