دکتر اکرم فرهادی افزود: 21 سپتامبر همزمان با ۳۰ شهریورماه به عنوان روز جهانی آلزایمر معرفیشده و با توجه به اهمیت بسیار زیاد این بیماری هرساله به مدت یک ماه (۱۵ شهریور لغایت ۱۵ مهرماه) فعالیتهایی در زمینه آگاهسازی عموم مردم با این بیماری انجام میشود.
مدیرعامل انجمن آلزایمر استان بوشهر بیان داشت: افزایش امید به زندگی و سالمند شدن جمعیت موجب افزایش بیماریهای مرتبط با بالا رفتن سن مانند آلزایمر میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: در حال حاضر ۵۰ میلیون مبتلا به دمانس (زوال عقل) در کل دنیا وجود دارد و اثرات فراوان فردی، خانوادگی و اجتماعی از خود بر جای میگذارد.
ایران با شیب نسبتاً تندی به سمت سالمندی پیش میرود
متخصص سلامت سالمندان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ایران با شیب نسبتاً تندی به سمت سالمندی پیش میرود و در کمتر از سی سال آینده با نیازهای فراوان گروههای سالمند مواجه خواهد شد که یکی از این نیازها مراقبت از سالمندان آسیبپذیر نظیر مبتلایان به آلزایمر خواهد بود.
دکتر فرهادی افزود: آموزش به خانوادهها، حمایتهای رسمی از مراقبین خانوادگی و تأسیس مرکز روزانه خدمات در منزل جهت سالمندان از اولویتهای اجتنابناپذیر است.
مدیرعامل انجمن آلزایمر استان بوشهر در پاسخ به این سؤال که آیا راهی برای پیشگیری از این بیماری غیرقابل درمان وجود دارد گفت: میتوان اینطور عنوان کرد که پیشگیری از بیماری آلزایمر باید از دوران کودکی آغاز شود ولی یادگیری مهارتهای جدید و ایجاد چالشهای نفری از راههای پیشگیری از این بیماری است.
وی تصریح کرد: داشتن روابط اجتماعی لذتبخش، پیشگیری از بروز بیماری دیابت، بیماریهای قلبی_ عروقی، افسردگی و کنترل وزن از دیگر راههای پیشگیری از بیماری آلزایمر است.
متخصص سلامت سالمندان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در رابطه با تفاوت آلزایمر با فراموشی گفت: فراموشی که اغلب افراد این روزها بیان میکنند به خاطر کاهش تمرکز بوده ولی بیماری آلزایمر غالباً در سنین بالای ۶۵ سال بروز میکند. فراموشی رو به بدتر شدن پیشمیرود که اختلال حافظه علت اصلی آن است.
دکتر فرهادی یادآور شد: همه ما آنچنان درگیر روزهای جوانی هستیم که با رسیدن پیری غافلگیر شده و غالباً برنامهریزی خوبی برای ورود به سن پیری صورت نمیگیرد.
مدیرعامل انجمن آلزایمر استان بوشهر خاطرنشان کرد: فرهنگ سالم پیر شدن باید در جامعه نهادینه شود و هر کس خود را مسئول مراقبت از خود و دوران سالمندی بداند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: با روند کاهش بعد خانواده و تعداد فرزندان منابع مراقبتی خانوادهها بهشدت رو به کاهش بوده و بهترین راه مقابله با این تغییرات جمعیتی سالمند سالم و موفق است.
انتهای پیام/ م.ف ۱۰۲۴
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید