مسئول بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: محل زندگي انگل، داخل پوست بدن انسان بوده و پس از انتقال به ميزبان، قسمت سطحي پوست بدن را بهصورت عمودي سوراخ كرده سپس به ايجاد تونل در سطح افقي ميپردازد بهطوریکه در هر شبانهروز حدود ۲ تا ۳ میلیمتر پيشروي و تخمهايش را در داخل آن قرار میدهد.
سحر رزمجو بیان کرد: درصورتیکه شخص برای بار نخست به این بیماری مبتلا شده ممکن است میان ورود انگل به بدن وی و شروع خارش چهار تا شش هفته طول بکشد ولی اگر او قبلا هم به بیماری گال مبتلا شده زمان واکنش وی بسیار کوتاهتر و فقط یک تا سه روز خواهد شد.
وی تصریح کرد: رایجترین شکل انتقال گال انتقال از راه تماس مستقیم پوست فرد بیمار با پوست فرد سالم است. گال همچنین میتواند توسط حوله مشترک، سایر وسایل شخصی یا خوابیدن در بستری که فرد آلوده قبلا از آن استفاده کرده پخش شود.
مسئول بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: انتقال از راه لباس خصوصا لباسهای زیر، لباسخواب، روتختی و رو بالشتی در محیطهای اجتماعی شلوغ مانند هتلها و خوابگاهها نیز از موارد شایع است.
رزمجو افزود: هنگامیکه در یک مکان خاص و در زمان مشخصی فرد به بیماری گال مبتلا شده و تعداد مبتلایان افزایش یابد طغیان گال اتفاق افتاده است که اغلب میتواند روی چند عضو خانواده در یکزمان تاثیر بگذارد. این بیماری میتواند قبل از اینکه فرد علائمی داشته باشد به شخص دیگر منتقل شود.
وی اظهار داشت: عامل گال میتواند در همه سنین با همه نوع درآمد و سطح اجتماعی تاثیر بگذارد، حتی افرادی که خود را بسیار تمیز نگه میدارند نیز ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
مسئول بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: اگر در اماکن عمومی مانند مدارس، خوابگاهها، سربازخانهها و آسایشگاهها، دو مورد تست مثبت پوستی از لحاظ گال به فاصله معین دو هفته مشاهده شد اپیدمی اتفاق افتاده و درصورتیکه یک مورد گال پوستی در مراکز فوق مشاهده و در فاصله کمتر از ۲ هفته سایر افراد به گال مبتلا شوند باید طغیان گال در نظر گرفته شود.
رزمجو بیان داشت: کسانی که در تماس نزدیک با افراد آلوده (گال) بودهاند باید بدون توجه به وجود یا فقدان تظاهرات پوستی بهطور همزمان درمان شوند.
وی اولویت شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان در مواجهه با طغیان این بیماری را آموزش به افراد خانواده و اطرافیان بیمار دانسته و اظهار داشت: لباسها و ملحفههایی را که در ۴۸ ساعت قبل از درمان مورداستفاده قرارگرفتهاند باید با آب جوش شسته و در آفتاب خشک شوند، همچنین لوازم شخصی که قابل شستشو نیستند را به مدت ۱۰ روز در یک نایلون پلاستیکی دربسته در معرض نور آفتاب قرار داده و سپس استفاده شود.
رزمجو خاطرنشان کرد: رعايت بهداشت فردي و نظافت روزانه، عدم استراحت در محيطهاي غیربهداشتی، شناسایی افراد آلوده و قرنطينه كردن و درمان آنها در پیشگیری از این بیماری بسیار موثر است.
تحویل دارو به افراد مبتلابه بیماری گال، تحویل شامپوی پرمترین ۵% و پیگیری آنها تا زمان بهبودی بیمار، تشکیل جلسه جهت پیگیری و ریشهیابی بیماری گال در ستاد شهرستان با واحدهای بهداشت محیط، واحد واگیر و مبارزه با بیماریها و ارسال گزارش نهایی به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از دیگر اقدامات انجامشده در شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان در خصوص بیماری گال است.
انتهای پیام/ ۳۰۳۰/س.غ
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI