چگونه سلامت روان کودکان در مواجهه با اخبار مربوط به کرونا ویروس را حفظ کنیم؟

28 اسفند 1398
شیوع بیماری کرونا ویروس می‌تواند ترسناک باشد و سلامت روان کودکان و نوجوانان را تحت تأثیر قرار دهد، با انجام برخی اقدامات می‌توانیم سلامت روان آن‌ها را تقویت کنیم.

مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار وبدا استان بوشهر اظهار داشت: کودکان و نوجوانان جزو اقشار آسیب‌پذیر جامعه هستند و به هنگام اتفاقاتی مثل کرونا ویروس و یا سایر اتفاقات ترسناک ممکن است بیشتر آسیب ببینند.
دکتر فاطمه اکبری زاده بیان کرد: رعایت برخی نکات و اصول روانشناسی توسط خانواده در نحوه اطلاع‌رسانی در مورد کرونا ویروس می‌تواند سلامت روان کودکان و نوجوانان را حفظ کند و از آسیب‌هایی مثل اضطراب و استرس جلوگیری کند.
این روانشناسی بالینی افزود: اخبار همه‌جا است دیگر در عصر دیجیتال امکان کنترل خبرهایی که در معرض آن قرار داریم امکان‌پذیر نیست و اینکه بخواهیم کودکان را از ناراحت شدن در مورد اطلاعات محافظت کنیم. کاری که می‌توانید انجام دهید این است که کمک کنید تا تأثیرات منفی آن را بر فرزندانتان به حداقل برسانید. شما می‌توانید از طریق مکالمات آزاد و صادقانه در خانه انجام دهید.
بی‌خبر ماندن و خاموشی خبری مفید نیست
 مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بابیان اینکه بی‌خبر ماندن و خاموشی خبری مفید نیست گفت: نکته مهم در اینجا تعادل است، اینکه برای محافظت از کودکان آن‌ها را از شنیدن اخبار منع کنیم بی‌فایده است.
وی تصریح کرد: وقتی کودکان به اتاق و یا پذیرایی وارد می‌شوند از خاموش کردن تلویزیون یا بسته شدن صفحات وب خودداری کنید، این کار باعث می‌شود که آن‌ها کنجکاو شوند که واقعاً چه اتفاقی دارد می‌افتد و این‌زمانی است که تخیل آن‌ها به کار می‌افتد و با این تخیلات هر چیزی ممکن است به ذهن آن‌ها بیاید.
حقایق را به آن‌ها اطلاع دهید
دکتر اکبری زاده بیان کرد: وقتی‌که کودکان به توضیحات روشن و صادقانه درباره آنچه اتفاق می‌افتد دسترسی داشته باشند و بدانند که صحبت کردن در مورد موضوعات ترسناک یا فریب‌کارانه اشکالی ندارد، به آن‌ها این اطمینان خاطر را می‌دهد تا در مورد آن موضوعات اطلاعات کسب کنند.
وی تصریح کرد: سعی کنید منابع خبری معتبری را که قبلاً خودتان خوانده‌اید را باهم بخوانید یا تماشا کنید، یا اخبار را در لحظه‌ای که دارد پخش می‌شود با توضیح آنچه اتفاق افتاده است با صحبت کردن با کودک و به روشی بی‌طرفانه به اشتراک بگذارید.
از توضیح و بیان کردن بیش از حد پرهیز کنید
این روانشناسی بالینی افزود: جملات کوتاه از اخبار زندگی واقعی بسیار مفید هستند، بیان مطالب طولانی و زیاد می‌تواند تأثیر منفی بگذارد زیرا کودکان می‌توانند وقتی اولین جمله شما را در مورد یک خبر می‌شنوند در همان خبر اول که شنیده‌اند باقی می می‌مانند و بارها و بارها به اخبار مربوط به آن موضوع نگاه می‌کنند.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از توضیح بیش از حد، کودکان را ترغیب کنید که پس از خواندن مطالب مربوط به این خبر، با شما بحث کنند، این یک فضای امن برای تمام سؤالات آن‌ها فراهم می‌کند.
اجازه دهید که فرزندانتان احساس امنیت کنند
دکتر اکبری زاده بیان کرد: همه کودکان حتی نوجوانان، می‌خواهند بدانند که والدین آن‌ها می‌توانند از آن‌ها محافظت کنند، بهترین راه برای برقراری یک ارتباط امن، صحبت کردن در مورد اخبار نگران‌کننده به صورت روشن و با ذکر حقیقت است، به جای اینکه بگویید همه چیز خوب است و اتفاقی نمی‌افتد به آن‌ها اطمینان بدهید که یک در یک مکان امن قرار دارند و شما در کنارشان هستید.
به آن‌ها بگویید که نگرانی طبیعی است
مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: سعی کنید با کودکان بگویید شما هم اتفاقات این‌چنینی را نگران‌کننده می‌دانید اجازه بدهید که کودکان بدانند شما می‌توانید موازنه‌ای بین اخباری که می‌شنوید با واقعیت موازنه‌ای برقرار کنید.
وی تصریح کرد: به کودکان بگویید که شما می‌توانید این نگرانی‌ها را با واقعیت اینکه چقدر این اتفاق ممکن است بیفتد موازنه کنید، بهتر است از آن‌ها بخواهید اگرچه اتفاقات بدی می‌توانند رخ دهد اما اغلب اتفاق نمی‌افتند، بنابراین نیازی نیست که همه وقت بچه‌ها بترسند و بهتر است بیش‌ازاندازه این گفتگوها را ادامه ندهند.
گفتگو را متناسب با سن فرزندان خود تنظیم کنید
این روانشناسی بالینی افزود: همه کودکان دارای خلق‌وخوی و حساسیت‌های مختلف هستند، توانایی آن‌ها برای درک جهان و دریافت واکنش به اخبار بد به سن آن‌ها بستگی دارد، اگر بیش از یک فرزند دارید، ممکن است بخواهید به‌طور جداگانه در مورد اخبار با آن‌ها صحبت کنید و متناسب با نیازها و سطح سنی و درک آن‌ها بگویید.
زمان مناسب را برای صحبت با آن‌ها پیدا کنید
دکتر اکبری زاده بیان کرد: ممکن است کودک شما در یک‌زمان نامناسب شروع به سؤال درباره یک رویداد خبری کند، در این حالت، به آن‌ها بگویید که شما این خبر را شنیده‌اید و فکر می‌کنید آنچه در مورد این خبر می‌پرسند مهم است، به آن‌ها بگویید که دوست دارید بعداً در مورد آن صحبت کنید و از آن‌ها بخواهید تا به شما یادآوری کنند، بنابراین آن‌ها می‌دانند که شما واقعاً علاقه دارید.
به کودکان امکان زیادی برای پرسیدن سؤالاتشان بدهید
وی تصریح کرد: طبیعی است که کودکان در مورد حوادث آسیب‌زا درک درستی نداشته باشند، کودکان مایل هستند در مورد آنچه که نمی‌دانند چیزی در ذهن خود تشکیل دهند که اغلب آن چیز از واقعیت بدتر است، تشویق آن‌ها برای پرسیدن تعداد زیادی سؤال در مورد موضوعی یا خبری که شنیده‌اند خیلی مهم است، زیرا به شما این امکان را می‌دهد تا فضایی برای توضیح صحیح و روشن فراهم گردیده تا بتوانید اطلاعات غلط آن‌ها را اصلاح کنید.

برای تکرار سؤالاتشان به آن‌ها اجازه دهید
دکتر اکبری زاده بیان کرد: به یاد داشته باشید که کودکان تمایل دارند وقتی احساس عدم اطمینان یا نگرانی می‌کنند، حرف خود را تکرار کنند، ممکن است لازم باشد چندین بار یک سؤال را بپرسند تا زمانی که احساس اطمینان بیشتری کنند.
تا حد ممکن صادق باشید
وی تصریح کرد: هنگامی‌که کودکان مستقیماً در مورد یک موضوع سؤال می‌پرسند، ممکن است وسوسه شوید که حقیقت را نگویید، این می‌تواند بی‌فایده باشد چون آن‌ها سؤال خود را ممکن است از دیگران بپرسند.
 مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: اغلب صادقانه بودن ممکن است مفیدتر باشد، این مسئله در مورد سؤالاتی که جواب آن را نمی‌دانید نیز صادق است، به یاد داشته باشید که اشکالی ندارد که بدانید، نمی‌دانید اما در مورد آن‌ها می‌پرسید وقتی متوجه شدید جواب چیست به آن‌ها پاسخ می‌دهید.

انتهای پیام/م.غ ۱۰۲۳

اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید

https://chat.whatsapp.com/HzzIE1d3Lz6I2zPY5dlu7T


کلمات کلیدی:
کودکان     کرونا     فاطمه.اکبری‌زاده     معاونت.بهداشتی    

تاریخ بروز رسانی:   28 اسفند 1398

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >