مسئول هماهنگی تیم پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
از ابتداي سال جاري تاكنون دو نفر در بوشهر هفت عضو حياتي اهدا كرده‌اند

31 ارديبهشت 1399
مسئول هماهنگي تيم پيوند اعضاي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتی درماني استان بوشهر گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون دو نفر در بوشهر هفت عضو حياتي اهدا كرده‌اند.

اهداي عضو در بوشهر از سال 1384 آغاز شد که تعداد اهدای عضو تا سال 94 تعدا چشمگیری نبود و حدود 10 اهدا در همه این سالها صورت گرفت.
علیرضا باقری افزود: از سال 95 با انجام کارهای زیر بنایی که توسط مسئولین وقت، دکتر سعید کشمیری بعنوان مسئول واحد فراهم‌آوری و دکتر صالحی بعنوان کوردیناتور ارشد انجام پذیرفت این روند رشد بسیار سریعی گرفت تا اینکه در سال 95 با یک جهش بسیار عالی به 18 اهدا در سال رسیدیم و با همکاری خوب وزارت بهداشت اولین انتقال قلب هوایی در کشور و شاید خاورمیانه توسط واحد فراهم آوری بوشهر انجام گرفت.
وی اضافه کرد: از سال 95 تاكنون بیش از200 عضو از 60 بيمار مرگ مغزي در بوشهر برداشت شده است.
باقری اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر  در حال حاضر جز 19 دانشگاه برتر در زمینه اهدای عضو از بین 56 دانشگاه و بالاتر از دانشگاههای بزرگی چون تهران، اصفهان،تبریز،یزد و اهواز قرار دارد.
مسئول هماهنگي تيم پيوند اعضاي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتی درماني استان بوشهر تصریح کرد: سال گذشته 16 نفر، 16 مورد كبد، 30 كليه، 3 پانكراس و 1 مورد قلب خود را اهدا كرده اند.
مسئول هماهنگي تيم پيوند اعضاي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتی درماني استان بوشهر بیان داشت: همه مردم مي‌توانند با ارسال كد ملي خود به شماره ۳۴۳۲ به صورت سريع و آسان كارت اهداي عضو دريافت كنند.
علیرضا باقری بیان كرد: همچنين افرادي كه قصد دارند نسبت به  دریافت کارت اهداي عضو اقدام نمايند مي توانند كد #3432*3* را در تلفن همراه خود شماره گيري كنند تا كارت اهداي عضو به نشاني آنها ارسال شود یا بصورت حضوری در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر واحد فراهم آوری اعضای پیوندی نسبت به دریافت کارت خود اقدام کنند و یا با مراجعه به سایت http://ehda.bpums.ac.ir/   نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
وی تصریح کرد: داوطلبان اهداي عضو علاوه بر آن نيز مي‌توانند با ثبت نام در سايت اينترنتي اهداي عضو ايرانيان ehda.center  ثبت‌نام كنند.
هم اينك بيش از ۳۰ هزار نفر در كشور در فهرست انتظار پيوند هستند و سالانه چهار تا هشت هزار بيمار مرگ مغزي در كشور وجود دارد كه حدود نيمي از آن‌ها شرايط اهدا عضو را دارند.
روزانه هفت تا ۱۰ نفر از افراد نيازمند به پيوند عضو جان خود را از دست مي‌دهند.
اهداي عضو و نجات افراد اقدامي خداپسندانه محسوب مي شود كه به عده اي فرصت دوباره نفس كشيدن و زندگي كردن مي دهد و بدون ترديد اين كار براي هميشه ماندگار است و تمريني زيبا براي بخشندگي است.
در تقويم رسمي كشورمان 31 ارديبهشت همزمان با سالروز صدور فتواي امام خميني(ره) در ارتباط با جايز بودن پيوند اعضا به عنوان «روز اهداي عضو، اهداي زندگي» نامگذاري شده است.
مقوله اهدای عضو در کشور اسلامی ما بدنبال اشاعه ترویج فرهنگ اهدای عضو توسط همه نهادهای مرتبط و آشنایی مردم با واژه مرگ مغزی روند رو به رشدی داشته است اما هنوز به جایگاه مطلوب خود نرسیده است.
به تبع آن در استان بوشهر، افراد زيادي اقدام به دريافت كارت اهداي عضو كرده ‌اند و در اين ميان تلاش ‌هاي زيادي در راستاي نهادينه شدن فرهنگ اهداي عضو انجام شده است.
نخستين پيوند انجام شده در ايران در 1314 خورشيدي و با پيوند قرنيه شروع شد.
پس از آن پيوند كليه در 1347 خورشيدي انجام گرفت همچنين پيوند مغز استخوان در 1369 خورشيدي، پيوند قلب و كبد در 1372 خورشيدي، پيوند ريه در 1379 خورشيدي و در نهايت پيوند روده و پانكراس در 1385 خورشيدي صورت پذيرفت.
مرگ مغزي مترادف با مرگ قلبي است و ثابت شده افراد مرگ مغزي شده ديگر به زندگي باز نمي‌گردند اما با پيوند اعضايشان ، مي‌توان حياتي دوباره به بيماران نيازمند و در انتظار پيوند بخشيد.
خانواده‌های اهدا کننده یقینا بنده خاص ، نظر کرده و ویژه خداوند هستند و از امتحان سخت الهی سربلند بیرون آماده‌اند معجزه ایی که خداوند از هر 100 نفر فقط به یک نفر فرصت بخشیدن را می دهد.

انتهای پیام/ م.غ ۱۰۲۳

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان

کلمات کلیدی:
روز.ملی.اهدا.عضو     علیرضا.باقری     پیوند.اعضا     علوم.پزشکی.بوشهر    

تاریخ بروز رسانی:   31 ارديبهشت 1399

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >