به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، فرزانه گشمردی اظهار داشت: اگر فشارخون بالا کنترل نشود خطر آسیب به چشمها، مغز، قلب، رگهای خونی و کلیهها زیاد میشود، در نتیجه فرد ممکن است دچار سکته قلبی و مغزی، نارسایی کلیه و کوری شود.
وی بیان داشت: اندازه فشارخون بستگی به عوامل مختلفی دارد، این اندازه حتی در ساعات مختلف شبانهروز هم ممکن است تغییر پیدا کند اما فشارخون کمتر یا مساوی ۸۰/۱۲۰ در افراد بالغ ایده آل ترین اندازه فشارخون در نظر گرفته میشود.
گشمردی تصریح کرد: در افراد بالغ اگر اندازه فشارخون ۸۰/۱۲۰ تا ۸۹ / ۱۳۹ باشد گفته میشود که فرد در مرحله « پیش فشارخون بالا» قرار دارد، این فشارخون ممکن است تبدیل به فشارخون بالا شود، بنابراین باید با پزشک خود در مورد اقداماتی که میتواند برای کاهش فشارخون خود انجام دهد مشورت نماید. فردی که فشارخون ۹۰/۱۴۰ و بالاتر دارد نیازمند درمان دارویی است.
کارشناس مسئول بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اظهار داشت: فشارخون بالا در نتیجه افزایش فشار بیش از حد طبیعی جریان خون بر دیواره رگها ایجاد میشود.
وی تصریح کرد: اندازه دقیق فشارخون فرد بر اساس چند بار اندازهگیری در طی چند روز تعیین میشود، اگر فشارخون بهطور دائم بالاتر از حد طبیعی باشد گفته میشود که فرد بیماری فشارخون بالا دارد.
گشمردی اظهار داشت: بیماری فشارخون بالا علامت خاصی ندارد اما بهمرورزمان میتواند به قلب و سایر اندامها آسیب وارد کند. وی افزود: در مورد زمان اندازهگیری مجدد فشارخون خود با پزشک صحبت کنید، لاستیک اتومبیل را در نظر بگیرید اگر فشار داخل لاستیک کم نشود خطر آسیب دیواره لاستیک زیاد میشود، رگهای خونی ما هم همین طور هستند اگر فشارخون بالا کنترل نشود خطر آسیب به چشمها، مغز، قلب، رگهای خونی و کلیهها زیاد میشود و در نتیجه فرد ممکن است دچار سکته قلبی و مغزی، نارسایی کلیه و کوری شود.
این کارشناس مسئول افراد دارای سن بالاتر از ۵۰ سال، اضافهوزن، مصرف دخانیات، دیابت، بیماری کلیوی و بیماری زمینهای یکی از اعضاء خانواده را ازجمله افراد در معرض خطر فشارخون دانست.
رویکردهای تغذیهای جهت کاهش فشارخون بالا
گشمردی مصرف بیش از حد نمک (سدیم) در رژیم غذایی را باعث افزایش فشارخون دانست و تأکید کرد: نمک بهطور طبیعی در غذاها وجود دارد، همچنین مقدار نمکی که در حین آماده کردن و پختن غذا به آن اضافه میشود که با کاهش مقدار نمک رژیم غذایی فشارخون پایین میآید و یا حداقل بالا نمیرود.
وی خاطرنشان کرد: پایههای رژیم تغذیهای جهت کاهش فشارخون بالا شامل مصرف پایین نمک، چربی اشباع، کلسترول و چربی، تأکید بر مصرف میوهجات، سبزیها و محصولات لبنی، مصرف انواع حبوبات، ماهی، مرغ و آجیل، محدودیت مصرف گوشت قرمز، شیرینیها، نوشابه، شکر اضافی و یا شیرینکننده و مصرف زیاد پتاسیم، منیزیم و کلسیم و فیبر است.
انتهای پیام/ س.م-۳۰۰۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان