پریوش بهادری با اشاره به اینکه در دوره بیماری کووید ۱۹ اشتهای بیمار کاهش مییابد، اظهار داشت: به دلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی موردنیاز بدن، احتمال سوءتغذیه و کمبود انرژی و ریزمغذیها وجود دارد و لازم است تمامی بهبودیافتگان از این بیماری تحت مراقبت تغذیهای ویژهای قرار گیرند.
وی بیان داشت: برای این بیماران مصرف مقدار زیاد مایعات همچون آب، آبمیوه تازه طبیعی و آب سبزیهای تازه طبیعی، چای کمرنگ، آبگوشت یا آب مرغ به میزان حداقل ۸ لیوان در روز برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی توصیه میشود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تأکید کرد: افراد مبتلا میتوانند انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو، آشهای سبک مانند آش برنج و آش سبزیجات را مصرف کنند و همچنین مصرف روزانه میوه و سبزی تازه مانند کاهو، کلم، سبزی خوردن و یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تأمین ریزمغذیهای سالم را موردتوجه قرار دهند.
بهادری گفت: منابع غذایی ویتامین A مانند زرده تخممرغ، گوشت، ماهی، میوهها و سبزیهای زرد و نارنجی همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمهای زرد و نارنجی، برگهای تیره رنگ کاهو و اسفناج سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی میشود.
وی اضافه کرد: منابع غذایی ویتامین C نیز به دلیل خاصیت آنتیاکسیدان مانند مرکبات و سبزیجات سبزرنگ مثل فلفل دلمهای، آب نارنج، آب لیموترش تازه همراه غذا و سالاد به این افراد توصیه میشود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تصریح کرد: این بیماران نیاز دارند تا سیستم ایمنی خود را تقویت کنند و از منابع غذایی دارای پروتئین، روی، آهن و سلنیم که در گوشت، مرغ، تخممرغ، ماهی یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز خشکبار وجود دارد، حداقل دو بار در روز استفاده کنند.
بهادری در خصوص تقویت سیستم ایمنی بدن تصریح کرد: مصرف عسل برای رفع سرفه در بیماران مؤثر است.
وی در ادامه افزود: بهبودیافتگان بیماری کووید ۱۹ میتوانند سیر، پیاز تازه و زنجبیل را بر روی غذاها به مقدار کم، جهتِ تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن، اضافه کنند.
بهادری تأکید کرد: این بیماران مصرف شیر و لبنیات به جز نوع پروبیوتیک که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی میکنند را کمتر مصرف کنند و نیز مصرف رب گوجه، فلفل و انواع سسهای تند و سس خردل را محدود نمایند.
وی اضافه کرد: مصرف روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبهدانه، زیتون، کنجد و کلزا به منظور تأمین بخشی از انرژی موردنیاز روزانه مفید است ولی برای سرخ کردن ممنوع هستند.
بهادری افزود: بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مصرف غذاهای پرچرب و سرخکرده مانند سالاد الویه، سیبزمینی سرخشده، پنیر پیتزا، انواع کوکو و کتلت، مصرف انواع فست فودها و غذاهای آماده فرآوری شده، مصرف غذاهای کنسروی شور، مواد شیرین و شیرینیها، آبمیوههای صنعتی، نوشابههای گازدار، شکر، مربا و قند، نوشیدنیها و خوراکیهای محرک مانند قهوه، چای غلیظ، نسکافه و شکلات تلخ را محدود کنند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان خاطرنشان کرد: محدودیتها و رژیمهای غذایی به ویژه در افرادی که بیماری زمینهای مانند دیابت و فشارخون بالا دارند تداوم یابد.
انتهای پیام/س.غ- ۳۰۳۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان