درد شکم، اسهال، یبوست، تهوع و استفراغ ممکن است علائم ویروس کرونا باشد

18 تير 1399
کارشناس ارشد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نتایج حاصل از مطالعات جدید منتشرشده در دنیا نشان می‌دهد که برخی افراد در مراحل اولیه عفونت با ویروس کرونا ممکن است علائمی مانند درد شکم، اسهال، یبوست، تهوع و استفراغ را تجربه کنند.

نگار چاهی بخش افزود: به‌تازگی محققان دانشگاه استنفورد آمریکا در ایالت کالیفرنیا دریافتند که یک‌سوم از بیماران موردمطالعه مبتلابه شکل خفیف کووید- 19 علائم گوارشی بروز داده‌اند؛ همچنین در پکن نیز محققان اعلام کردند که در3 تا 79 درصد از مبتلایان به کووید - 19 علائم گوارشی بروز کرده است.
وی تصریح کرد: در کشور ما نیز مواردی از علائم گوارشی در بیماران مبتلابه کووید - 19 مشاهده‌شده بنابراین ممکن است برخی بیماران بدون نشان دادن علائم ریوی، تنها با مشکلات شکمی مراجعه کنند و یا برخی علائمی همچون تهوع، استفراغ یا اسهال را قبل از سایر تظاهرات همچون تب یا علائم تنفسی بروز دهند.
کارشناس ارشد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: این علائم گوارشی عمدتاً در بیماران بزرگسال گزارش‌شده ولی در مورد کودکان نیز مواردی از اسهال مشاهده‌شده است.
وی بیان کرد: در صورت وجود علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ، دل‌درد  و ...توصیه می‌شود دست‌های خود را به‌طور مرتب به‌ویژه پس از اجابت مزاج و یا عطسه، قبل از غذا خوردن و یا پخت‌وپز با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه بشویید.
چاهی بخش بهترین ضدعفونی‌کننده دست را محلول حاوی حداقل 70٪ الکل دانست و گفت: وسایل منزل ازجمله سرویس بهداشتی، دستگیره دستشویی و حمام، گوشی و شماره‌گیر تلفن و هر وسیله دیگری که به‌طور مشترک توسط اعضای خانواده ممکن است لمس شود را به‌طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.
اگر دچار اسهال هستید مقدار زیادی مایعات بنوشید
کارشناس ارشد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بابیان اینکه اگر دچار اسهال هستید مقدار زیادی مایعات بنوشید گفت: مهم است که به جایگزینی مایعات ازدست‌رفته، با مصرف مایعات فراوان به‌ویژه آب ساده و پرهیز از نوشیدن مایعات شیرین توجه کرده و از محلول ORS که حاوی الکترولیت‌های لازم برای جبران املاح  موردنیاز ازدست‌رفته بدن طی اسهال است طبق نظر پزشک استفاده کنید.
چاهی بخش توصیه کرد: نوشیدنی‌های حاوی نمک مانند دوغ بدون گاز نیز به تأمین املاح  ازدست‌رفته بدن کمک می‌کنند.
وی بیان کرد: در صورت ابتلا به اسهال از یک رژیم غذایی سبک حاوی موز، برنج سفید، کمپوت سیب و نان سفید(کم سبوس) که کربوهیدرات بدن شما را تأمین کرده و فشار برای دفع را کاهش می‌دهند پیروی شود، همچنین مصرف بلغور جو دوسر، سیب‌زمینی پخته یا تنوری و مرغ بدون پوست نیز مفید است.
این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه در برخی از بیماران مبتلا به کرونا درد معده اتفاق می‌افتد افزود: اگر ناراحتی معده ناشی از مسمومیت غذایی یا مشکلات گوارشی باشد معمولاً پس از 48 ساعت بهتر می‌شود و اگر مدت بیشتری طول کشید ممکن است از نشانه‌های زودرس کووید- 19 یا عفونت باکتریایی باشد.
وی توصیه کرد: در این شرایط بهتر است غذاهای چرب و فست فودها، مصرف بیش‌ازحد لبنیات، قهوه، نسکافه، چای، انواع شکلات و کاکائو، فلفل و سایر ادویه‌جات، غلات کامل( با سبوس بالا )، غذاهای شور و مصرف گوشت قرمز محدودشده و از پرخوری خودداری شود.
کارشناس ارشد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت:‌ برای بهتر شدن درد شکم به هر علت که باشد مصرف نعناع (در صورت عدم ابتلا به سوزش سر دل ) و ریشه زنجبیل تازه ( در صورت عدم ابتلا به کاهش پلاکت ) کمک‌کننده است.

انتهای پیام/

دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کلمات کلیدی:
کارشناس.ارشد.تغذیه     نگار.چاهی‌بخش     کرونا     معاونت.بهداشتی        

تاریخ بروز رسانی:   21 تير 1399

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >