مهم‌ترین توصیه تغذیه‌ای برای سالمندان در دوران کرونا مصرف غذاهای ساده و کم‌حجم است

14 مهر 1399
کارشناس مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: مهم‌ترین توصیه تغذیه‌ای برای سالمندان به‌ویژه در دوران شیوع کرونا، مصرف غذاهای ساده و کم‌حجم است که با افزایش سن نیاز به انرژی به علت کاهش تحرک بدنی کم می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان جم، سارا افلاکی بابیان اینکه کاهش جذب کلسیم و ویتامین D در سالمندان اثرات مخربی بر سلامت استخوان‌ها و افزایش احتمال شکستگی‌ها دارد افزود: مصرف روزانه مکمل کلسیم یا کلسیم د و مصرف ماهانه مکمل 50 هزار واحدی ویتامین D مطابق با دستورالعمل‌های وزارت بهداشت ضروری است.
افلاکی با تأکید بر اینکه مصرف کافی ویتامین D نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با کرونا ویروس دارد خاطرنشان کرد: مصرف حداقل 2 واحد از گروه شیر و لبنیات که از منابع غنی کلسیم هستند نیز توصیه می‌شود و در برخی افراد به دلیل مشکلات گوارشی ناشی از مصرف تازه شیر تازه، لازم است روزانه از جایگزین‌های دیگری مثل ماست و پنیر یا شیر بدون لاکتوز استفاده شود.
وی بابیان اینکه در سالمندان توانایی جذب ویتامین B12 نیز کاهش می‌یابد گفت: برای پیشگیری از کمبود این ویتامین که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود، لازم است مقدار مناسبی از گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم‌مرغ روزانه مصرف شود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان جم افزود: آهن از دیگر ریزمغذی‌هایی است که در عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مؤثری دارد و سالمندانی که به دلیل دریافت کم منابع غذایی آهن دچار کمبود آهن و کم‌خونی می‌شوند، مقاومت کمتری در مقابل عفونت‌ها و به‌ویژه ویروس کرونا دارند و گوشت قرمز، مرغ، ماهی از منابع غنی آهن هستند.
افلاکی بابیان اینکه سالمندان معمولاً مشکل اشتها، هضم و جذب غذا دارند بیان کرد: بهتر است این گروه سنی از مواد باارزش غذایی بالا مانند مغزها به‌صورت پودر شده داخل غذاها و یا به‌صورت مجزا استفاده کنند تا ضمن هضم و جذب بهتر، منبع خوبی از امگا 3 به‌عنوان ضدالتهاب باشد.
وی بابیان اینکه مصرف روزانه سه تا سه ونیم لیتر مایعات برای پایین آوردن درجه حرارت بدن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها به‌ویژه کرونا مؤثر است، افزود: مصرف رژیم غذایی پرکالری و مواد غذائی نرم، مصرف غذاهای کم‌حجم و در تعداد وعده‌های غذایی بیشتر، دریافت بیشتر مواد غذایی پر فیبر (نان سنگک، نان جو، غلات سبوس‌دار و انواع سبزی و میوه تازه) به‌منظور جلوگیری از یبوست، استفاده از آب‌میوه‌ها و آب سبزی‌ها (آب هویج و آب گوجه‌فرنگی) که سبب دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبر غذایی می‌شود ازجمله نکات تغذیه‌ای در زمان ابتلا به کووید 19 در سالمندان توصیه می‌شود.
انتهای پیام/ م.م 3020
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان


کلمات کلیدی:
تغذیه     سالمندان     سارا.افلاکی     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.جم    

تاریخ بروز رسانی:   14 مهر 1399

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >