به دلیل وجود بیماری‌های زمینه‌ای؛ خطر ابتلا به کرونا در سالمندان بیشتر است

14 مهر 1399
کارشناس مسئول سلامت خانواده مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: سالمندان به دلیل برخورداری از بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند و مراقبت بیشتری از آنان صورت گیرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر: دکتر طیبه احمدزاده بیان داشت: سالمندی دورانی از زندگی است که دارای برخی ویژگی‌های جسمی، اجتماعی و روانی است، این ویژگی‌ها شامل کاهش نسبی توان جسمانی، بازنشستگی و از دست دادن موقعیت‌های شغلی، کاهش مسئولیت‌ها و غیره است.
وی افزود: سالمندان قوای جسمانی ضعیف‌تری نسبت به افراد جوان دارند و معمولاً مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای شامل قلبی و عروقی، کبدی، کلیوی، مزمن ریوی، فشارخون و دیابت و ضعف سیستم ایمنی هستند و در میان گروه‌های پرخطر در مقابل بیماری‌های واگیر ازجمله کووید ۱۹ قرار دارند و این امر نقش خانواده، مراکز نگهداری سالمندان و جامعه را برای حفاظت آنان در مقابل بیماری کرونا به‌خوبی نشان می‌دهد.
دکتر احمدزاده عنوان داشت: با این شرایط سالمندان در معرض خطر بالاتر نسبت به افراد دیگر بوده، بیشتر در بیمارستان بستری می‌شوند و عوارض ناشی از بیماری کرونا در آنان بیشتر است.
وی ادامه داد: علائم بیماری کرونا ممکن است در سالمندان شامل ضعف، بی‌حالی، بی‌اختیاری ادرار و مدفوع، غذا نخوردن و کاهش هوشیاری بروز کند. به‌این‌ترتیب تشخیص بیماری کرونا در سالمندان نسبت به سایر افراد مشکل‌تر بوده و نداشتن علائم معمولی کرونا پزشک و خانواده را دچار مشکل می‌کند.
دکتر احمدزاده تصریح کرد: شرح‌حالی که از سالمندان مبتلا به کرونا در بیمارستان گرفته می‌شود نشان می‌دهد که چندین ماه قرنطینه بوده و از منزل خارج نشده‌اند اما به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و اطرافیان، فرزندان و نوه‌ها در ملاقات با این عزیزان ویروس کرونا را از بیرون به منزل برده و آنان را به بیماری مبتلا کرده‌اند.
این کارشناس بهداشتی خاطرنشان کرد: تأکید می‌گردد خود قرنطینگی و جداسازی سالمندان نباید منجر به مشکلات روحی و روانی آنان شود و تغذیه آنان را دچار مشکل کند، برخی از سالمندان تنها زندگی می‌کنند در چنین شرایطی فرزندان و در نبود فرزند اطرافیان و بستگان باید به یاری‌شان بشتابند و خریدها و کارهای آنان در خارج از منزل را انجام دهند
وی عنوان داشت: مراقبت از سالمندان و تغذیه آنان در مراکز نگهداری باید موردتوجه جدی قرار گیرد، ملاقات غیرضروری خانواده‌ها و کارکنان در این مرکز باید محدود شود، کارکنان باید به لحاظ بیماری کرونا غربالگری شوند و آموزش‌های لازم برای پیشگیری از بیماری کرونا به آنان ارائه شود.
کارشناس مسئول سلامت خانواده مرکز بهداشت شهرستان بوشهر خاطرنشان کرد: در خانه سالمندان نیز، انتقال بیماری و گسترش اپیدمی کرونا خیلی سریع‌تر صورت می‌گیرد، بنابراین ضروری است تا در این مراکز تمهیدات و برنامه‌های لازم برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا با حساسیت بیشتری پیگیری شود.
انتهای پیام/س.م-3000
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان


کلمات کلیدی:
کرونا     سالمندان     دکتر.طیبه.احمدزاده     مرکز.بهداشت     شهرستان.بوشهر        

تاریخ بروز رسانی:   14 مهر 1399

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >