دکتر سرور قدیمی در مصاحبه با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: مقادیر بالای برخی از داروهای بهظاهر کمخطر، میتوانند برای فرد خصوصاً کودکان و افراد مسن کشنده باشد.
وی تصریح کرد: مصرف خودسرانه داروها بدون تجویز پزشک یا مشورت با داروساز میتواند سلامت افراد را به خطر بیاندازد و عوارض جدی و درازمدت در پی داشته باشد.
دکتر قدیمی با توجه اهمیت فرارسیدن هفته ملی پیشگیری از مسمومیتهای دارویی گفت: مسمومیت به حالتی گفته میشود که فرد ناخواسته دچار عوارض ناشی از مصرف دارو یا قرار گرفتن در مجاورت مواد شیمیایی میشود.
وی با اشاره به اینکه داروها یکی از خطرناکترین عوامل مسمومیتزا در منازل میباشند، اظهار داشت: خانوادهها ضمن اجتناب از مصرف خودسرانه داروها، باید توجه داشته باشند، مقادیر بالای برخی از داروهای بهظاهر کمخطر، میتوانند برای فرد خصوصاً کودکان و افراد مسن کشنده باشد.
وی بیان کرد: علائم مسمومیت دارویی به عامل ایجادکننده آن بستگی دارد، کاهش سطح هوشیاری، خوابآلودگی، تهوع، سردرد، تغییرات بینایی و ... از شایعترین علائم مسمومیت است.
دکتر قدیمی در خصوص راهکارهای پیشگیری از مسمومیت دارویی گفت: داروها را دور از دید و دسترس کودکان و در ارتفاع بالا و در کمد مجهز به قفل نگهداری کنند و همچنین داروهای خود را در مقابل چشم کودکان نخورید، چراکه کودکان از رفتار بزرگسالان تقلید میکنند و ممکن است دور از چشم والدین داروها را به دهان ببرند.
وی تأکید کرد: بر مصرف داروی افراد مسن خانواده نظارت داشته باشید چون که سالمندان ممکن است داروهای خود را به دلیل ابتلا به فراموشی، عدم اطلاع از نام داروها، بیسوادی یا کمسوادی و یا خوانا نبودن مقادیر مصرفی دارو مندرج روی جعبه، بهاشتباه یا بهطور تکراری (تشابه ظاهری شکل) مصرف کنند.
پزشک داروساز شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: بروز مسمومیت توسط برخی از داروها هرچند ممکن است منجر به مرگ نگردد ولی مقادیر بالای این داروها میتوانند منجر به صدمات دائمی کبد و کلیه فرد مسموم شود.
دکتر قدیمی افزود: در برخورد با فرد مسموم غیر هوشیاری که در کنارش بستههای داروی خورده شده وجود دارد، ضمن حفظ خونسردی خود، بستههای دارویی را همراه بیمار به بیمارستان ببرید.
وی به خانوادهها توصیه کرد: بسته داروهای مصرفی افراد مبتلا به افسردگی، اختلالات روانی و افراد باسابقه خودکشی را دور از دسترس آنها قرار دهید و بر دوز مصرفی آنها نظارت دقیق داشته باشید.
پزشک داروساز شبکه بهداشت و درمان دشتستان خاطرنشان کرد: افراد در مسمومیتهای اتفاقی و یا تعمدی با داروها، برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه، هرچه سریعتر با شماره تلفن مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم ۱۹۰ و یا مرکز اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.
انتهای پیام/ س.غ- ۳۰۳۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان