مهندس محمدصادق موجی در گفتوگو با روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اظهار داشت: اگرچه رعایت الگوی غذایی سالم در شرایط عادی لازمه برخورداری از سلامت است، ولی در بحرانهایی مانند کرونا، تبعیت از یک الگوی تغذیهای سالم یکی از مهمترین و اساسیترین عوامل در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت محسوب میشود.
این کارشناس عنوان داشت: افراد مبتلا به بیماریهای غیر واگیر از جمله بیمارهای قلبی- عروقی، کبدی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مشکلات تنفسی، بیماران سرطانی و مبتلایان به اضافهوزن و چاقی، بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند.
وی توضیح داد: ضرورت ماندن در منزل در دوران همهگیری کرونا، منجر به عاداتی مثل عدم تحرک کافی و نپرداختن به ورزش، به هم خوردن خواب شبانه و بیدار ماندن طولانی مدت در طول شب، ریزهخواری و مصرف مکرر میان وعدههای پرکالری میشود.
این کارشناس مسئول افزود: برخی از رفتارها در شرایط همهگیری کرونا مانند به هم خوردن نظم خواب و بیداری، مصرف زیاد فست فودها و مواد قندی، بیتحرکی و افزایش ریزهخواری و تنقلات از عوامل تهدیدکننده سیستم ایمنی بدن است.
توصیههای ویژه برای برخی از مبتلایان به بیماریهای غیر واگیر شایع
مبتلایان به دیابت
کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر بیان داشت: در دوران ماندن در منزل، به دلیل کاهش تحرک، احتمال افزایش قند و درنتیجه افزایش ریسک ابتلا به کرونا وجود دارد؛ بنابراین ورزش و تحرک بدنی در منزل را فراموش نکنید.
مبتلایان به فشارخون بالا و بیماریهای قلبی- عروقی
وی در خصوص مبتلایان به فشارخون بالا و بیماریهای قلبی- عروقی توضیح داد: بیماران قلبی- عروقی با پیروی از رژیم غذایی حاوی میوه و سبزی فراوان (روزانه حداقل ۵ واحد) و کنترل مصرف نمک و غذاهای شور و چرب و پرداختن به ورزش و فعالیت بدنی منظم در خانه، خود را از ابتلا به کرونا در امان نگهدارید.
مبتلایان به سرطان
مهندس موجی اضافه داشت: مصرف انواع میوهها و سبزیها به عنوان میان وعده و همچنین انواع سبزیجات خام، بخارپز و آبپز کنار غذا جهت تقویت سیستم ایمنی توصیه میشود، از مصرف چربی گوشتها، پوست مرغ، لبنیات پرچرب، سسهای سفید، کله و پاچه، مغز، کره، خامه، شیرینیهای خامهای پرهیز نمایید.
وی افزود: از مصرف غذاهای سرخشده در روغن پرهیز و غذاها را به صورت بخارپز و آب پز تهیه شود، همچنین گوشت مصرفی عمدتاً از نوع سفید مانند مرغ و ماهی باشد، از مصرف زیاد قند، شکر، شربت، نوشابه، آبمیوههای صنعتی، عسل، مربا، آبنبات، شکلات، شیرینیها، بستنیها و سایر مواد غذایی حاوی شکر افزوده پرهیز کنید.
مبتلایان به چربی خون بالا
کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر خاطرنشان کرد: ذر این خصوص توصیه میشود از مصرف چربی گوشتها، پوست مرغ، لبنیات پرچرب، سسهای سفید، کله و پاچه، مغز، کره، خامه و شیرینیهای خامهای پرهیز نمایید و از مصرف حبوبات جهت وعدههای غذایی و روغنهای گیاهی مایع جهت پختوپز استفاده نمایید.
انتهای پیام/ا.س-۳۰۰۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان