کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه:
با حوادث چهارشنبه آخر سال، مشکلات جامعه را بیشتر نکنیم

19 اسفند 1399
کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: مردم می‌توانند با عدم حضور در خیابان و شرکت در مراسم چهارشنبه آخر سال، از بروز مشکلات جدید برای جامعه پیشگیری کنند.

هاجر عوض پور در مصاحبه با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: همه‌ساله و با نزدیک شدن به‌روزهای پایانی سال، بسیاری از مردم و به ویژه جوانان، در آئینی سنتی چهارشنبه آخر سال را با شیوه‌های مختلف و البته در برخی از موارد خطرناک، جشن می‌گیرند، شادی‌هایی که با استفاده از مواد محترقه به آسیب‌دیدگی افراد منجر می‌شود.
وی بیان داشت: با شیوع ویروس کرونا، آئین سنتی چهارشنبه‌سوری، با حواشی این بیماری گره خورده و تمامی مسئولان از مردم می‌خواهند که امسال در خانه مانده و با حوادث ناشی از این جشن، مشکلات جامعه را بیشتر نکنند.
عوض پور اشاره کرد: اینکه روزها تمامی امکانات بهداشتی و درمانی، توان و ظرفیت گروه‌های امدادی و نیروهای خدمات رسان به مقابله با شیوع ویروس کرونا معطوف شده، ماندن افراد در منزل و عدم شرکت در مراسم چهارشنبه آخر سال می‌تواند چرخه انتقال ویروس کرونا را در هم شکند.
کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: در حوادث مربوط به چهارشنبه آخر سال معمولاً کوچک‌ترین خطا، بزرگ‌ترین حوادث را به همراه می‌آورد، ازاین‌رو از مردم استدعا می‌کنیم در شرایطی که همه امکانات برای مقابله با شیوع ویروس کرونا بسیج شده، برنامه‌های مربوط به آئین چهارشنبه‌سوری را برگزار نکنند تا مشکلات جامعه کمتر شود.
وی خاطرنشان کرد: یقیناً با عدم برگزاری آئین چهارشنبه آخر سال، خللی در آداب و رسوم مردم ایجاد نمی‌شود و از خطر شیوع ویروس کرونا در اجتماعات مردمی کاسته می‌شود.
عوض پور تأکید کرد: بروز حوادث مربوط به آئین چهارشنبه آخر سال، علاوه بر اینکه باعث به خطر افتادن سلامتی افراد می‌شود، ظرفیت مراکز بهداشتی و درمانی که به مقابله با ویروس کرونا اختصاص‌یافته، معطل کرده و توان محدود کادر درمانی را ضایع می‌کند.
وی اضافه کرد: اجتماعات مردمی علاوه بر اینکه خطر شیوع ویروس خطرناک کرونا را افزایش می‌دهد باعث می‌شود تا در صورت بروز حادثه برای افراد و مراجعه آنان به مراکز درمانی و بیمارستانی، امکان ابتلای افراد در محیط‌های آلوده افزایش پیدا کند، بنابراین از کلیه مردم به ویژه جوانان درخواست می‌شود تا از شرکت در مراسم چهارشنبه‌سوری اجتناب ورزند.
سهل انکاری در چهارشنبه‌سوری منجر به خسارت‌های سنگین شود
کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: هرگونه بی‌توجهی به نکات ایمنی و سهل‌انگاری در برپایی مراسم چهارشنبه‌سوری می‌تواند زیان‌های جانی و مالی سنگین و غیرقابل جبرانی را در پی داشته باشد، حادثه برای هرکسی اتفاق می‌افتد، در برخی حوادث افرادی کشته‌شده یا به‌شدت آسیب می‌بینند؛ اما از بروز اغلب حوادث از جمله حوادث چهارشنبه‌سوری می‌توان جلوگیری کرد.
عوض پور به والدین توصیه کرد: در تهیه وسایل آتش‌بازی بی‌خطر فرزندانشان را همراهی کنند، کودکان به‌هیچ‌عنوان شخصاً نباید از مواد آتش‌بازی و محترقه استفاده کنند و والدین از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش‌بازی به خصوص در منزل، زیر زمین، محل کار و ... فرزندان خود را باز دارند.
وی به شهروندان توصیه کرد: از حمل مواد محترقه و آتش‌گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف جداً خودداری کرده و در صورت نگهداری مواد آتش‌بازی، حتی کم‌خطر حتماً آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنند.
عوض پور توصیه کرد: مواد آتش‌بازی (منفجره و محترقه) را به طرف افراد دیگر پرت نکنید، هیچ‌گاه از الکل برای آتش‌گیری مواد استفاده نکنید، هیچ‌گاه مواد آتش‌بازی (منفجره و محترقه) را در ظروف شیشه‌ای یا فلزی قرار ندهید، زیرا در صورت انفجار ذرات شیشه یا فلز، به اطراف پرتاپ شده و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد.
وی با تأکید بر عدم برگزاری مراسم چهارشنبه‌سوری گفت: در صورت تمایل برای برگزاری این مراسم باستانی از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال آنچه در واحدهای مسکونی و چه در معابر، کوچه و خیابان خودداری کنید.
عوض پور اضافه کرد: از پرتاب مواد آتش‌زا مانند فشفشه و موشک بر روی درخت‌ها، بام و بالکن منازل که از عوامل عمده بروز آتش‌سوزی است جداً خودداری کنید چراکه با توجه به شیوع پاندمی کووید ۱۹ و احتمال حمل الکل در ماشین توسط سرنشینان و عابران پیاده در صورت استفاده از مواد آتش‌زا به علت درصد احتراق بالای الکل احتمال به وجود آمدن حوادث بیشتر است.
انتهای پیام/ ک.آ- ۳۰۸۰

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان


کلمات کلیدی:
چهارشنبه.آخر.سال     چهارشنبه‌.سوری     کارشناس.بیماری‌های.غیرواگیر     هاجر.عوض     پور     شبکه.بهداشت.درمان    
شهرستان.گناوه    

تاریخ بروز رسانی:   19 اسفند 1399

تعداد بازدید:   ۲

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >