کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان:
مکمل یاری یکی از راهکارهای مهم برای پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذی‌ها در کودکان است

24 شهريور 1400
کارشناس واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: مکمل یاری یکی از راهکارهای مهم برای پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذی‌ها در کودکان است.

پریوش بهادری افزود: افزایش وزن و قد کودک دو متغیر اساسی در بررسی رشد کودک است و مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای در کودک حائز اهمیت خواهد بود.
بهادری با تأکید بر اینکه یکی از راهکارهای عمده برای پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذی‌ها در کودکان، مکمل یاری است، اظهار کرد: در کشور ما بر اساس نتایج بررسی‌های کشوری انجام‌شده کمبود آهن و کم‌خونی ناشی از آن در کودکان زیر دو سال کشور شایع است و اگر چه کمبود آهن می‌تواند در تمام مراحل زندگی سبب کاهش قدرت ادراک و یادگیری گردد، ولی اثرات نامطلوب کم‌خونی در دوران شیرخوارگی و اوایل کودکی غیرقابل‌جبران است.
کارشناس واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: کمبود ویتامین A، از دیگر مشکلات تغذیه‌ای شایع در جهان به شمار می‌رود و افزایش مرگ‌ومیر در اثر بیماری به ویژه سرخک در کودکان مبتلا به کمبود ویتامین A گزارش شده است و خطر ابتلا به بیماری‌های تنفسی و اسهالی در این کودکان دو تا سه برابر بیشتر است.
بهادری همچنین گفت: اختلال در سیستم خون‌سازی، کاهش رشد و افزایش ابتلا به بیماری‌ها به دلیل کاهش قدرت ایمنی بدن از دیگر عوارض و پیامدهای کمبود ویتامین A است و کمبود ویتامین D در شیرخواری منجر به بیماری ریکتز یا راشیتیسم می‌شود.
وی تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، به منظور پیشگیری و کنترل کمبود این ریزمغذی‌ها و کاهش عوارض نامطلوب آنها بر سلامت کودکان لازم است کلیه کودکان زیر دو سال مکمل‌های آهن، مولتی‌ویتامین و یا A+D را مطابق با پروتکل‌های تدوین‌شده مصرف نمایند.
بهادری در خصوص مصرف قطره A+D در نوزادان گفت: مصرف قطره مولتی‌ویتامین و یا A+D از روز ۳ تا ۵ تولد هم‌زمان با غربالگری تیرویید تا پایان ۲ سالگی روزانه معادل یک سی‌سی مصرف نمایند و همچنین هم‌زمان با شروع تغذیه تکمیلی قطره آهن به میزان یک میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن کودک در طول روز تقریباً معادل ۱۵ قطره آهن تا ۲۴ ماهگی بر اساس دستورالعمل به کودک داده شود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار کرد: در آموزش تغذیه تکمیلی به مادران استفاده از مواد غذایی حاوی آهن و ویتامین A مثل انواع گوشت‌ها (گوشت قرمز، مرغ، زرده تخم‌مرغ)، حبوبات (مثل عدس، لوبیا) و سبزی‌های سبز تیره (گشنیز و جعفری) که در سوپ کودک استفاده می‌شوند و همچنین میوه‌های زرد و نارنجی مانند موز، آلو، زردآلو، طالبی، هلو و شلیل که غنی از ویتامین A هستند توصیه و تأکید می‌شود.
انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
کارشناس.تغذیه.دشتستان     پریوش.بهادری     مکمل.یاری    

تاریخ بروز رسانی:   24 شهريور 1400

تعداد بازدید:   ۲

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >