دکتر ساره احمدزاده در گفتوگو با روابط عمومی بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان اظهار داشت: بیماری قلبی و عروقی، بیماری است که معمولاً افراد جامعه در سنین بالا و سالهای آخر عمر با آن مواجهه میشوند ولی امروزه در بخش سیسییو بیمارستانها با افراد زیر چهل سال که مبتلابه عوارض قلبی عروقی شدهاند و حتی ازنظر ژنتیک و سابقه خانوادگی هم مشکلی نداشتهاند، مواجهه میشویم.
دکتر احمدزاده با اشاره به کاهش سن ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بیان داشت: شایعترین بیماری قلبی و عروقی در منطقه، سکتههای قلبی بوده که به دنبال گرفتگی عروق خون رسان قلب عارض میشود و با علائمی مانند درد و سنگینی قفسه سینه که به فک پایین و پشت شانه چپ انتشار مییابد و با انجام فعالیت فرد این درد بیشتر هم میشود.
وی همچنین علائمی چون تعریق سرد، حالت تهوع، استفراغ، تنگی نفس و... را از علائم بروز سکته قلبی خواند و افزود: به علت قرابت و نزدیکی دردهای قلبی به درد معده در اغلب افراد با مشکل گوارشی اشتباه گرفته میشود و لذا معمولاً با دیر مراجعه کردن به مراکز درمانی باعث وخیمتر شدن مشکل میگردند.
متخصص قلب و عروق بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان تصریح کرد: با مشاهده هر یک از علائم گفتهشده، فعالیت فرد باید سریعاً محدودشده و بلافاصله به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه نماید تا اقدامات درمانی اولیه انجامگرفته و برای درمان تکمیلی به بیمارستان مجهزتر انتقال داده شود.
دکتر احمدزاده با اشاره به مدتزمان 4 الی 6 ساعت بهعنوان زمان طلایی (گلدن تایم) بیماران سکته قلبی اضافه داشت: در مدتزمان طلایی بهترین خدمات درمانی را برای بیمار قلبی میتوان انجام داد لذا معیار زمان در ارائه خدمات به فرد دچار سکته قلبی بسیار مهم است چراکه درمان دیرهنگام ممکن است باعث عوارضی چون نامنظمی ضربان قلب، کاهش شدید یا افزایش فشارخون، درگیری ریه بهصورت تجمع مایع در بافت ریه، بهصورت نادر پارگی یا سوراخ شدن قلب و ضعیف شدن عضله قلب و احیاناً ایست قلبی را در پی داشته باشد.
وی در ادامه به عوارض ناشی از سکته قلبی در بیماران پرداخت و عنوان کرد: ناتوانی در فرد، تأثیر منفی در زندگی فردی و خانوادگی، هزینه درمان بالا، بستریهای مکرر این بیماران ازجمله مهمترین عوارض پس از سکتهها قلبی میباشند.
رعایت رژیمهای غذایی و ورزش در بیماران قلبی و عروقی
دکتر احمدزاده رعایت رژیمهای غذایی کمنمک و کمچرب را بهطورکلی در بیماران قلبی و عروقی مهم ارزیابی کرد و افزود: بیماران بایستی از مصرف غذاهای پرچرب و غذای فوریها خودداری نموده و همواره وزن خود را در شرایط استاندارد نگهدارند.
وی در ادامه ورزش را برای بیماران قلبی و عروقی و همچنین سایر افراد جامعه مهم خواند و تصریح داشت: با انجام فعالیت روزانه بخصوص پیادهروی به مدت حداقل بیست دقیقه در روز، علاوه بر سلامتی جسمی، باعث نشاط و سلامتی روحی هم میگردد.
متخصص قلب و عروق بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان در پایان یادآور شد: با انجام معاینات دورهای (مخصوصاً افرادی که سابقه بیماری قلبی و عروقی خانوادگی دارند)، کنترل فشارخون، قند خون و پرهیز از استرسهای شدید و بیمورد میتوانیم زندگی شادتر، بانشاطتر و سیستم قلبی و عروقی سالمتری داشته باشیم.
انتهای پیام/ ب.ا- 4080
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید