به گزارش روابط عمومی پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس از دکتر ایرج نبیپور و دکتر سینا دوبرادران به خاطر انجام تحقیقات بنیادین و کاربردی، تولید مدارک علمی و انتشار آن در مجلات معتبر بینالمللی در عرصه صیانت نام خلیج فارس تقدیر شد.
رئیس پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس بوشهر در این نشست وبیناری با اشاره به اهمیت کارهای زیرساختی برای ترویج نام خلیج فارس، گفت: در برنامهریزی برای توسعه زیرساختها و عمران و آبادانی شهری در قالب بینالمللی باید نیم نگاهی به شهرهای خلاق و شهرهای یادگیرنده داشته باشیم تا بتوانیم یکی از شهرها را که در این زمینه پیشروتر است را به عنوان پایتخت فرهنگی خلیج فارس معرفی شود.
دکتر ایرج نبیپور افزود: همه فعالیتها برای تعالی نام خلیج فارس باید همگرایانه داشته باشند تا یکی از این شهرها را به هاب دانشی یا منطقه ویژه علم و فناوری در حاشیه خلیج فارس ایجاد شود که مجموعه فعالیتهای وابسته به تولید علم و فناوری و جذب نخبگان را انجام دهد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، گفت: در کنار دانش و شهر خلاق موتور زاینده اقتصاد به حرکت در میآید و شاهد اقتصاد خلاق خواهیم بود که این اتفاق زاینده تمام مؤلفههای دیگر از جمله علم و فناوری، هنر، فرهنگ و رونق صنعت خلاق میانجامد.
دکتر نبیپور خاطرنشان کرد: تنها با ساخت فرهنگ و تمدن میتوان نام خلیج فارس را پاس بداریم و با افزایش زیرساختهای شهری موجب جذب نخبگان شد که بتوانند به تولید و بازتولید علم و فناوری بپردازند که این حرکت پویا که سالها ادامه مییابد.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر باید توجه ویژهای به میراث فرهنگی خلیج فارس داشته باشیم و اکتشافات جدید زیر آب و کرانهای خلیج فارس بسیار حائز اهمیت است و آثار و بقایای باستانی در اعماق خلیج فارس کشف شده است که باید با تجهیزات و امکانات بهروز بتوانیم این آثار به دقت مورد بررسی قرار دهیم.
این چهره علمی با اشاره به اهمیت خلیج فارس، گفت: توجه ویژه به بافت تاریخی فرهنگی شهرهای حاشیه خلیج فارس از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا با توجه به این مهم موجب رونق گردشگری و اعتلای نام خلیج فارس میشود و با حمایت از محیطزیست دریایی و گونههای در خطر انقراض و ایجاد کمربند سبز در حاشیه خلیج فارس هم از اهمیت بسزایی برخوردار است که در طی چند سال گذشته بیش از 100 هزار نهال حرا در حاشیه خلیج فارس کاشته شده است.
دکتر نبیپور افزود: حمایت از مرجانهای خلیج فارس به عنوان آخرین نقطه امید حفظ کمربند جهانی مرجان بسیار مهم است به احتمال زیاد خلیج فارس در سالهای آتی به عنوان بانک پرورش مرجان برای تمام زمین نقش ایفا میکند که در این راستا نقشهبرداری هوایی و رصد مناطق مرجانی زیر آب نقشه جامعی از ذخیرههای مرجانی داشته باشیم و به حفظ این ذخایر کمک کنیم.
دکتر سینا دوبرادران دیگر عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر که موفق به کسب عنوان منتخب خلیج فارس از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد نیز، گفت: در پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس در زمینههای پزشکی، داروسازی و زیستمحیطی و اکولوژیکی فعالیت میکنیم و سعی میکنیم در تولیدات علمی با استفاده از نام خلیج فارس به اعتلای این نام در مجامع بینالمللی کمک کنیم.
وی اظهار داشت: تاریخچه و تمدن خلیج فارس از تمدن بینالنهرین تا به امروز جای کار دارد و مثالزدنی است و در بسیاری از موزههای معتبر بینالمللی بخشی مربوط به تمدن ایران وجود دارد که باعث افتخار است و باید این تمدن و فرهنگ را به دنیا معرفی کنیم.
این چهره علمی افزود: برای اعتلای نام خلیج فارس باید دانشمندان ایرانی در مجامع علمی بینالمللی شرکت کنند و حتی سمینارها و کنفرانسهای علمی در سطح جهانی به میزبانی ایران برگزار شود تا در کنار تولیدات علمی بتوانیم فرهنگ غنی کشور را معرفی کنیم.
دکتر دوبرادران اضافه کرد: فرهنگسازی و آموزش به کودکان از مراحل اولیه تحصیل و آشنایی هر چه بیشتر نسل آینده با عظمت خلیج فارس آشنا شوند زیرا بهترین سنین برای یادگیری همین سن است و در بسیاری از کشورهای پیشرفته مواردی که نیاز است یک فرد در بزرگسالی انجام دهد را در این سن آموزش میدهند.
وی خاطرنشان کرد: استان بوشهر با داشتن مرز گسترده با خلیج فارس میتواند یکی از استانهایی باشد که در زمینههای علمی با سایر محققان در کشور و خارج از کشور همکاری کند و پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج فارس همواره آماده پذیرایی از محققان و همکاری با آنها را داشته باشد.
در این مراسم وبیناری که با حضور اعضای هیئترئیسه پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی برگزار شد از محققانی که بیشترین تولیدات علمی با نام خلیج فارس را داشتند تجلیل شد.
انتهای پیام/ م.آ 2031
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید