در شش ماه دوم سال ۱۴۰۰؛
۲۶ صنف عرضه محصولات دخانی در استان بوشهر پلمب شده است

معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان بوشهر گفت: ۲۶ صنف عرضه محصولات دخانی در شش ماه دوم سال ۱۴۰۰ در استان بوشهر پلمب شده است.

دکتر قاسم برجویی فرد در گفتوگو با روابط عمومی معاونت بهداشت استان بوشهر به مناسبت روز جهانی و هفته ملی بدون دخانیات اظهار داشت: تعداد ۲۷۷ اخطاریه برای مراکز عرضه محصولات دخانی توسط گروه سلامت محیط و کار عمومی معاونت بهداشت استان بوشهر در شش ماه دوم سال ۱۴۰۰ صادرشده است.
وی تصریح کرد: ۴۴ مورد مراکز عرضه محصولات دخانی نیز به مراجع قضایی معرفی شدهاند و ۴۳۶ مورد استندهای تبلیغاتی در سراسر استان جمع‌آوری شد.
رئیس مرکز بهداشت استان بوشهر گفت: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، مصرف دخانیات به‌طور متوسط ۱۰ - ۸ سال طول عمر مورد انتظار افراد را کاهش می‌دهد و این میزان برای افرادی که در میان سالگی فوت می‌کنند، به حدود ۲۲ سال می‌رسد.
وی بیان کرد: تنباکو همراه با کاغذ و فیلتر و برخی افزودنی‌ها، مواد تشکیل دهنده اصلی سیگار هستند که سوختن این مواد با هم موجب پدید آمدن بیش از ۴۰۰۰ ماده سمی و ۴۰ ماده سرطان‌زا می‌شود.
دکتر برجویی فرد اضافه کرد: شواهد علمی نشان می‌دهد که مصرف انواع محصولات دخانی شامل سیگار، پیپ و قلیان به هر شکلی مضر بوده و باعث مرگ‌ومیر و ناتوانی می‌شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: استعمال دخانیات عامل بروز ۹۰ درصد سرطان‌های ریه، ۸۰ درصد برونشیت مزمن و ۲۵ درصد بیماری‌های ریوی است.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت طبق روال هرسال به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات شعار دخانیات تهدیدی برای محیط‌زیست ما، عنوان کرده که در هفته ملی بدون دخانیات با شعار ملی دخانیات تهدیدی برای سلامتی و محیط‌زیست ما از ۴ تا ۱۰ خردادماه برگزار می‌گردد.
دکتر برجویی فرد اضافه کرد: سالانه ۸ میلیون مرگ براثر مصرف مواد دخانی در دنیا گزارش‌شده است که ۶۰ هزار مرگ مربوط به کشور ایران است.
رئیس مرکز بهداشت استان بوشهر گفت: همه‌گیری مصرف دخانیات یکی از مشکلات جهانی و همچنین کشور ما در عصر حاضر است.
 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: کشور ما ۱۰ میلیون مصرف‌کننده دخانیات دارد که ۴۰ هزار میلیارد خسارت مصرف دخانیات در بخش سلامت است، ان‌شاءالله با آموزش‌های مداوم و کارآمد و کمک به بالا رفتن سطح آگاهی مردم کاهش مصرف دخانیات را شاهد باشیم.

انتهای پیام /م.غ 1023

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید