علی بحرانی در جلسه کارگروه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان دشتی گفت: سیاست اشتباهی که در چند دهه قبل در حوزه جمعیت با شعار فرزند کمتر، زندگی بهتر شکل گرفت موجب سوق دادن جمعیت کشور به سمت سالمندی شده است که تبعات عدیدهای را به دنبال داشته است.
فرماندار شهرستان دشتی در این جلسه که مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز حضور داشت، جوانی جمعیت و رشد فرزند آوری را از دغدغههای مهم مقام معظم رهبری دانست و با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) آن را از اصول اساسی دین اسلام برشمرد و افزود: میبایست با سیاستهای صحیح جوانی جمعیت و رشد فرزند آوری موردتوجه جدی قرار گیرد.
وی افزود: در دهههای گذشته استان بوشهر و جنوب کشور ازلحاظ شاخصهای فرزند آوری در جایگاه خوبی قرار داشتند اما متأسفانه در سالهای اخیر شاهد کاهش فرزند آوری در سطح استان بودهایم.
وی جوانی و کثرت جمعیت را موجب توانمندی جامعه از منظر سیاسی، فرهنگی و نظامی و اقتصادی دانست و افزود: تأکید مقام معظم رهبری به جوانی جمعیت و فرزند آوری در همین راستا بوده است که تحقق آن نیازمند ایجاد اشتیاق در خانوادهها است.
بحرانی تصریح کرد: میبایست از ظرفیت مساجد، بسیج، فضای مجازی و تبلیغات محیطی در جهت ترویج و تبلیغ فرزند آوری استفاده کرد
وی با تأکید بر ظرفیت بالای بسیج در ترویج جوانی جمعیت و فرزند آوری افزود: اقدامات خوبی از سوی بسیج جامعه پزشکی در جهت حمایت درمانی از افراد نا باور در حال انجام است که ثمرات ارزشمندی را به دنبال خواهد داشت.
جوانی و افزایش جمعیت موجب اقتدار جوامع خواهد بود
مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت امر فرزند آوری در عرصههای مختلف اجتماعی گفت: جوانی و افزایش جمعیت میتواند عاملی برای اقتدار جوامع باشد.
دکتر آزیتا انارکی با اشاره به شاخصهای بهداشتی جمعیت گفت: در سطح جهان نرخ باروری کلی رو به کاهش است اما در کشور ما سرعت این روند کاهشی از سرعت بیشتری برخوردار است.
وی افزود: ادامه روند کاهش نرخ باروری میتواند موجب سوق دادن کشور به سمت سالمندی شود که با توجه به اینکه زندگی سالمندی نیازمند زیرساختهای خاص خود خواهد بود با مشکلات متعددی مواجه خواهیم شد.
مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: افزایش جمعیت موجب توسعه شهرها و روستاها و عاملی مهم در عرصههای اقتصادی، فرهنگی و امنیتی خواهد بود.
وی افزود: استان بوشهر از وضعیت خوبی ازنظر نرخ موالید خام برخوردار نیست و در چند سال اخیر شاهد کاهش هرساله موالید در استان بودهایم.
مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: استان بوشهر ازلحاظ میزان کلی باروری در رده "پایین" قرار دارد.
در این جلسه دکتر مصطفی احمدی رئیس مرکز جهاد کشاورزی کاکی مطالبی را در مورداستفاده از کودهای دامی در مزارع شهرستان دشتی ارائه داد و فرماندار شهرستان دشتی نیز بر توجه ویژه همه دستگاههای ذیربط به امور زیستمحیطی و نیز حملونقل و انباشت کودهای حیوانی بهویژه کودهای مرغی در سطح شهرستان تأکید کرد.
انتهای پیام/ م.ا 3040
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید