پریوش بهادری افزود: سرطان روده بزرگ (کولون) مهمترین سرطان دستگاه گوارش و سومین عامل مرگومیر ناشی از سرطانها است.
بهادری تصریح کرد: اگرچه اکثر سرطانهای کولون (روده بزرگ) در سنین بیش از 50 سالگی ایجاد میشود ولی درصد زیادی از این تومورها در افراد کمتر از سن 50 سالگی رخ میدهد.
وی همچنین بیان کرد: عواملی که به نظر میرسد در ایجاد سرطان کولون نقش داشته باشد، شامل عوامل ژنتیک، عوامل محیطی ازجمله رژیم غذایی و یا ترکیبی از هر دو است به همین دلیل رعایت یکسری نکات ضروری است.
بهادری بابیان اینکه عوامل ژنتیک و محیطی میتوانند در ایجاد سرطان روده بزرگ نقش داشته باشند، گفت: ا گر سابقه خانوادگی دارید، غربالگری زیر نظر پزشک بهصورت دورهای انجام شود، چونکه یکچهارم مبتلایان به این سرطان دارای سابقه در بستگان درجه اول هستند.
وی حفظ وزن در محدوده سالم را یکی از عوامل پیشگیریکننده این بیماری برشمرد و گفت: به ازای هر 5 کیلوگرم وزن اضافهشده در بزرگسالی، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ افزایش مییابد و فعالیت بدنی منظم، درصد خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش میدهد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: به دلیل تأثیر کلسیم بر تکثیر سلولی و همچنین اتصال به اسیدهای صفراوی، کلسیم چه از طریق غذا و چه از طریق مکمل، اثر محافظتکننده دارد.
بهادری تأکید کرد: افزایش مصرف گوشت قرمز و فراوریشده (سوسیس، کالباس و...) با افزایش خطر سرطان روده بزرگ در ارتباط است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: رژیم غذایی مناسب که شامل مصرف روغنهای گیاهی در حد متعادل، غلات سبوسدار، گوشت سفید (مرغ و ماهی)، افزایش مصرف میوه و سبزیها، کاهش مصرف قندهای ساده و مصرف روزانه 6-8 لیوان آب باشد با کاهش خطر سرطان کولون در ارتباط است.
انتهای پیام/ س.غ 3030
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید