به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه، محمدتقی صفری در سومین مجمع سلامت شهرستان گناوه عنوان داشت: امروز همه معتقدیم پیشگیری بهتر از درمان است و ازآنجاییکه پیشگیری اشکال مختلفی دارد، ما باید با تجزیهوتحلیل بهترین و آسانترین راه مناسب شهرستان خودمان درزمینهٔ پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر را پیدا کنیم.
وی بیان داشت: الگوهای برتر معرفیشده متناسب با ذائقه مردم و بومیگرایی شود.
فرماندار شهرستان گناوه اظهار داشت: امروز عمل مهم است و مردم عمل ما را قضاوت میکنند و ازآنجاییکه جامعه باید به سمت فرهنگسازی و اعتمادسازی برود هر برنامهای مصوب شود اول خودمان مجری آن باشیم.
صفری عنوان داشت: بیماریهای غیر واگیر در گروههای مختلف جامعه شناسایی و دستهبندی شود تا بتوان برای آن برنامه اجرایی تدوین کرد.
فرماندار شهرستان گناوه با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی عنوان داشت: پایش سلامت کارکنان شهرستان در دستور کار قرار گیرد و در این راستا هر ادارهای یک رابط بهداشتی به شبکه بهداشت و درمان شهرستان معرفی کند.
وی با تأکید بر آگاهی بخشی درزمینهٔ بیماریهای غیر واگیر به مردم گفت: آموزشها باید از مهدکودکها و در سنین پایین شروع شود تا رفتار صحیح از همان سنین کودکی نهادینه شود و فرزندان خود الگویی برای والدین شوند.
فرماندار گفت: اعضای مجمع سلامت شهرستان بامطالعه و بومی گزینی و دستهبندی گروه هدف با توجه به شغل و شرایط زندگی در خصوص 4 بیماری غیر واگیر که بهعنوان مشکل شهرستان مطرحشده است، برنامه عملیاتی یکساله برای رفع این مشکل تدوین کنند.
در حال حاضر مشکل عمده بهداشتی بیماریهای غیر واگیر است
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه نیز در سومین مجمع سلامت شهرستان گناوه گفت: در حال حاضر مشکل عمده بهداشتی بیماریهای غیر واگیر است.
دکتر عصمت حیدری اظهار داشت: تا چندین سال پیش بیماریهای واگیر بهعنوان بزرگترین معضل بهداشتی کشورهای جهان بشمار میرفت، بهطوریکه تمام توان بهداشتی کشورها صرف کنترل و پیشگیری از همهگیری این بیماریها میشد.
وی ادامه داد: بیش از دو دهه قبل با موفقیتهای بهدستآمده درزمینهٔ ارتقاء نظام سلامت و پیشرفتهایی که در خصوص کنترل بیماریهای واگیردار حاصلشده، بیماریهای غیر واگیر در حال حاضر بهعنوان مشکل عمده بهداشتی مطرح است.
دکتر حیدری افزود: از مهمترین بیماریهای این گروه میتوان به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، فشارخون بالا، سکتههای مغزی، بیماریهای تنفسی مزمن، بیماریهای مفصلی استخوانی مزمن و سرطانها اشاره کرد.
وی بیان داشت: به دلیل افزایش روند مرگومیر ناشی از بیماریهای غیر واگیر بخصوص در کشورهای درحالتوسعه، سازمان جهانی بهداشت بیماریهای غیر واگیر را جزو اولویتهای بهداشتی در کشورهای درحالتوسعه اعلام کرده است؛ اکنون بیماریهای غیر واگیر علل اصلی مرگ و ناتوانی در جهان، کشور، استان بوشهر و شهرستان گناوه است.
دکتر حیدری عنوان داشت: چهار بیماری عمده غیر واگیر (بیماری قلبی و عروقی، سرطانها، بیماریهای مزمن تنفسی و دیابت) به چهار عامل خطر اصلی قابلپیشگیری شامل استعمال دخانیات، مصرف الکل، تغذیه نامناسب و کمتحرکی وابسته هستند.
دکتر حیدری اذهان داشت: افزایش شیوع این بیماریها، خسارات جانی و اقتصادی هنگفتی را به کشورها تحمیل میکند، افزایش ریسک فاکتورها به دلیل تغییر سبک زندگی (از جمله مصرف دخانیات، عدم فعالیت بدنی مناسب، مصرف ناکافی میوه و سبزیها و شیر و لبنیات، سوانح و حوادث) موجب افزایش این بیماریها شده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اظهار داشت: یکی از علل ایجاد تغییر در سبک زندگی، تعیینکنندههای اجتماعی اقتصادی سلامت و تأثیر آنها بر نحوه عملکرد و رفتار مردم است.
وی بیان داشت: تعیینکنندههای اجتماعی سلامت مانند میزان درآمد، سطح تحصیلات، شغل، تغذیه، طبقه اجتماعی بسیار بیشتر از عواملی مانند عوامل بیولوژیک سبب ابتلا به بیماریها میشوند و در سلامت انسان نقش به سزایی دارند که اگر نادیده گرفته شوند رسیدن به اهداف سلامتی و برقراری عدالت در سلامت را محال میکند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اشاره کرد: عوامل اجتماعی- اقتصادی، باعث شده است تا تأثیر عوامل خطر روزبهروز بیشتر شود، شناخت این عوامل و سیاستگذاری در نحوه چگونگی مقابله و کاهش روند روز افزون آنها میتواند تأثیر بسزایی را در کاهش بار بیماریهای غیر واگیر داشته باشد.
دکتر حیدری تأکید کرد: تأثیر بیماری مزمن و غیر واگیر بر زندگی مردم هنگامی که از نظر کاستن عمر، ناتوانی، دشواریهای خانوادگی، فقر و از دست رفتن درآمد شهروندان در نظر گرفته شوند، جدیتر میباشند.
انتهای پیام/ ک.آ 3080
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید