4 بهمن 1401کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: تغذیه صحیح باعث افزایش سیستم دفاعی بدن میشود. به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، آمنه کریمی اظهار داشت: امروزه ارتباط بین تغذیه صحیح و اثر آن بر تقویت سیستم ایمنی ثابتشده است. وی تصریح کرد: کمبود اسیدهای آمینه ضروری و عناصر کمیاب مانند روی، مس، سلنیوم و فولات سبب نقص ایمنی میگردد و کمبود ویتامینهای A، E، C، 6B و فولیک اسید نیز نقش مهمی در نقص سیستم ایمنی ایفا میکند. کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اضافه داشت: نوع مواد غذایی مصرفی، نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی دارد، افرادی که پروتئین کافی نظیر تخممرغ، گوشت، حبوبات مصرف نمیکنند یا مصرف مقدار زیاد مواد غذایی شیرین در برنامه غذایی همهروزه خود دارند و یا از انواع مغزهای گیاهی نظیر گردو استفاده نکرده و یا فست فود مصرف میکنند، سیستم ایمنی ضعیفتری دارند. این کارشناس افزود: ویتامین A به میزان قابلتوجهی سیستم ایمنی بدن را در برابر ابتلا به بیماریهای ویروسی تقویت میکند و لبنیات، تخممرغ، انواع گوشت، سبزیجات زرد و نارنجی، سیبزمینی، کلم، هویج، فلفل، زردآلو، انبه، تخممرغ وکره نیز حاوی این ویتامین هستند. وی مصرف ویتامین ث را باعث، تقویت ایمنی بدن دانست، زیرا این ماده مغذی در قسمتهای بسیاری از سیستم ایمنی نقش دارد و گفت: تقریباً تمام مرکبات مانند گریپفروت، پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش و نارنگی از منابع ویتامین C میباشند. کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر در خصوص مصرف ویتامین E تأکید کرد: این ویتامین در بدن بهعنوان آنتیاکسیدان عمل میکند و روغن و تخمه آفتابگردان، بادام، فندق، بادامهندی، آووکادو، انبه، اسفناج از منابع این ویتامین میباشند. کریمی عنصر روی را بهعنوان یک ماده معدنی مفید سبب افزایش تولید گلبولهای سفید دانست که قدرت مقابله بدن در برابر عفونتها را افزایش میدهد و افزود: بهترین منبع برای استفاده از این ماده معدنی مفید گوشت گاو، بوقلمون؛ حبوبات و مغز دانهها است. وی عنوان کرد: سلنیوم نیز سبب افزایش تولید گلبولهای سفید میشود. بهترین منبع سلنیوم، ماهی، خرچنگ، میگو، حبوبات، سبزیجات، زرده تخممرغ، مرغ، سیر و گوشت بره است. کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر خاطرنشان کرد: سیر یکی از تقویتکنندههای بسیار قوی سیستم ایمنی بدن است که از ایجاد بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کرده و مانع از افزایش فشارخون نیز میشود. انتهای پیام/ ا.س-3000 آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید
تاریخ بروز رسانی: 4 بهمن 1401