کارشناس سلامت روان شبکه بهداشت و درمان دشتستان:
فرصت تجربه نمودن تمام عیار کودکی را با تک‌فرزندی از کودکمان می‌گیریم

31 ارديبهشت 1402
کارشناس سلامت روان شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: با تک‌فرزندی فرصت تجربه نمودن تمام عیار دوران کودکی را از کودکمان می‌گیریم.

فاطمه مددی در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: تک‌فرزندی پدیده‌ای است که به دنبال صنعتی شدن جوامع، در حال رشد و افزایش است و کشور ایران از دو دهه گذشته تاکنون آمار رو به رشدی در خصوص پدیده تک‌فرزندی داشته است.
مددی تصریح کرد: در کنار کودکان اقوام بودن یا ثبت‌نام در مهدکودک، جای خواهر یا برادر را برای تک‌فرزند نمی‌گیرد و منزوی شدن، انزوا طلبی (شخصیت اسکیزوئید)، افسردگی، اضطراب و استرس، بلوغ جنسی زودرس از جمله مواردی هستند که کودک تحت تأثیر تک‌فرزندی ممکن است با آن‌ها روبه‌رو شود.
وی همچنین بیان کرد: از مهم‌ترین آسیب‌ها و اشکالات تک‌فرزندی و نداشتن خواهر و برادر می‌توان به آسیب‌های حمایت گری تک‌فرزندها در آینده، توجه خاص و افراطی والدین و مرکز توجه والدین بودن اشاره کرد.
کارشناس واحد سلامت روان شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: حق کودک است که مسیر زندگی را با روال طبیعی و به شیوه خودش طی کند و تک‌فرزندی به‌خودی‌خود، فرصت تجربه نمودن تمام عیار دوران کودکی را از فرزندمان می‌گیرد و شاید به همین علت باشد که تک‌فرزند بودن را به‌خودی‌خود یک بیماری می‌دانند.
مددی با اشاره به دیگر معایب تک‌فرزندی، تصریح کرد: تک‌فرزندها به دلیل اینکه همواره مرکز توجه اطرافیان خود به‌ویژه والدینشان قرار دارند، در آینده برای رسیدن به موقعیت‌های اجتماعی، شغلی، عشق معمولاً تلاش زیادی نمی‌کنند و ممکن است در زندگی شخصی خود با شکست و ناکامی‌های زیادی روبه‌رو شوند که این آسیب می‌تواند تحت تأثیر تک‌فرزندی برای فرد به وجود آید.
 وی در خصوص معایب تک‌فرزندی گفت: این کودکان مراحل رشد خود را به‌تنهایی سپری می‌کنند و هرگز معنای خواهر و برادر را نمی‌فهمند، ممکن است برای دوستی با همسالان خود دچار مشکل شوند و بیشتر از سایر کودکان در خطر قرار دارند.
 مددی اظهار کرد: احتمال گوشه‌گیری و عدم تمایل به فعالیت‌های اجتماعی در آن‌ها زیاد است و ممکن است چاقی و اضافه‌وزن در آن‌ها زیاد رخ بدهد.
 وی با بیان اینکه، تک‌فرزندها ممکن است بیشتر تحت‌فشار والدین باشند تا در مدرسه و سایر فعالیت‌ها عملکرد بهتری داشته باشند، گفت: ممکن است کمال‌گرا شده و نتوانند به راحتی با مردم کنار بیایند و محافظت بیش‌ازحد والدین ممکن است آن‌ها را دچار مشکل کند.
کارشناس واحد سلامت روان شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: این بچه‌ها ممکن است در آینده برای فرزند دار شدن و حفظ نام خانوادگی تحت‌فشار بیشتری باشند و همچنین برای نگهداری از والدین سالخورده خود تنها هستند.

انتهای پیام/س.غ ۳۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
تک.فرزندی     فاطمه.مددی     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان        

تاریخ بروز رسانی:   31 ارديبهشت 1402

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >