فاطمه اسماعیلی ضمن تأکید بر بررسی سلامتی از جمله انجام آزمایشهای روتین افزود: در بیماری چربی کبد تجمع بیش از حد چربی، گاه باعث اختلال در فعالیت طبیعی بافت کبد میشود و در صورت عدم کنترل باعث نارسایی کبد و یا سیروز کبدی میگردد.
اسماعیلی تصریح کرد: متأسفانه این بیماری علائم قابلتوجهی ندارد و با مشاهده بالا بودن آنزیمهای کبدی در آزمایشهای و نیز تصاویر سونوگرافی، سی.تی.اسکن و MRI این بیماری قابل تشخیص خواهد بود.
وی در ادامه تشخیص و کنترل بیماریهای زمینهای را امری ضروری دانسته و اذعان داشت: خوشبختانه پس از تشخیص میتوان با کنترل بیماریهای زمینهای از قبیل چاقی، چربی خون، دیابت از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد. اسماعیلی کاهش وزن در افراد چاق را یکی از راههای پیشگیری برشمرد و ادامه داد: از آنجا که اکثر بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند، کاهش وزن در کنترل این بیماری نقش مهمی دارد. برای کاهش وزن، دریافت رژیم غذایی مناسب زیر نظر متخصصین تغذیه بسیار مهم است.
کارشناس واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان عسلویه دریافت رژیم غذایی خودسرانه را عاملی بر بدتر شدن سیر بیماری دانسته و افزود: خیلی از بیماران چاق به دلیل شناخت عوارض بیماری اقدام به دریافت رژیمهای خودسرانه و یا کاهش وزن سریع میکنند که نهتنها کمکی به بهبودی نمیکند بلکه سیر بیماری را بدتر مینماید.
وی تأکید کرد: عدم فعالیت بدنی منظم نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به کبد چرب دارد. بر همین اساس، داشتن پیادهروی منظم به میزان حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در روز توصیه میشود، همچنین کنترل بیماریهای زمینهای از جمله کنترل دیابت و چربیهای خون در بیماران مبتلا به کبد چرب، نقش کمککنندهای در بهبود این بیماری دارد و اصول مهم کنترل بیماری دیابت و چربی خون رعایت رژیم غذایی و ورزش منظم است.
انتهای پیام/ م.ک ۳۰۹۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید