عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
طب سنتی و پزشکی نوین در راستای هم هستند

15 آبان 1402
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: اینکه طب سنتی و پزشکی نوین در تضاد باهم هستند باور غلطی است و بالعکس طب سنتی و پزشکی نوین در راستای هم هستند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان تنگستان، دکتر رضا واقع‌بین در همایش تدابیر طب ایرانی در باروری سالم و پیشگیری از ناباروری در تنگستان با بیان اینکه اکثر آموزه‌های ایرانی به پیشگیری از بیماری‌ها و حفظ سلامتی توجه دارد اظهار داشت: وظیفه طبیب در گام اول حفظ سلامتی فرد و در قدم دوم درمان بیماری است و در جهت شعار پیشگیری بهتر از درمان حرکت می‌کند ضمن اینکه در صورت لزوم برنامه‌های برای درمان بیماری‌ها نیز دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: رعایت شش مقوله موجب تضمین سلامت فرد در باروری می‌شود که شامل ورزش، خوردن و آشامیدن، خواب‌وبیداری، هوا، استرس‌های روحی و دفع مواد زائد و حفظ مواد ضروری در فرد هست.
دکتر واقع‌بین با ذکر اینکه ورزش کردن ازنظر طب سنتی دارای تدابیری خاصی است تصریح کرد: پرهیز از ورزش کردن در هنگام خالی بودن معده و بلافاصله پس از خوردن غذا، انجام ورزش در ساعات معتدل روز، شروع ورزش با حرکات آهسته، ماساژ عضلات با روغن بادام یا کنجد قبل از ورزش، پرهیز از نوشیدن آب سرد حین و بلافاصله بعد از ورزش ازجمله نکاتی است که باید در هنگام ورزش کردن رعایت شود چون تأثیر مستقیمی بر باروری دارد.
وی افزود: غذا خوردن نیز ازنظر طب سنتی دارای آدابی است که این آداب بر روی باروری سالم تأثیر می‌گذارد و نکاتی همچون اقدام به غذا خوردن در هنگامی‌که کاملاً احساس گرسنگی می‌کنید، غذا خوردن در محیط آرام، پرهیز از درهم خوری، جویدن هر لقمه از غذا حداقل سی بار، خوردن زیتون در موقع غذا خوردن، پرهیز از غذا خوردن در هنگام عصبانیت، توجه به فصل در غذا خوردن و ازاین‌دست مسائل را دربرمی گیرد.
دکتر واقع‌بین بابیان اینکه باید به سه آیتم زمان خواب، مقدار خواب و کیفیت خواب توجه کرد بیان داشت: ضعف قوت، تیرگی رنگ پوست، اختلال هضم، غلبه خشکی بر کل بدن به‌ویژه مغز، از بین رفتن رطوبت اصلی بدن و اختلال در سوخت‌وساز بدن از عوارض کم‌خواب و بی‌خوابی و ضعف بدن، کاهش حافظه، غلبه سردی بر بدن، بیماری‌های مفصلی، زرد شدن چهره و اختلال در هضم از عوارض پرخوابی هست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به مطالعات جدید انجام‌شده در رابطه با خواب و ناباروری تصریح کرد: طبق یافته‌های جدید خواب کمتر از ۵ ساعت و بیشتر از آن با بی‌نظمی قاعدگی ارتباط دارد و مقدار اسپرم در خواب‌بین ۷ تا ۷٫۵ ساعت در بیشترین حد و در مقادیر بالاتر یا کمتر از این ساعت موجب کاسته شدن مقدار اسپرم می‌شود.
 دکتر واقع‌بین ادامه داد: همچنین زنانی که بیش از سه بار در هفته در به خواب رفتن مشکل داشته‌اند تعداد تخمک‌های بالغ کمتری داشتند ضمن اینکه خروپف شبانه در خانم‌ها که ارتباط مستقیمی با سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد و از علل اصلی ناباروری در زنان است.

انتهای پیام/ ن.ا ۳۰۱۰

آخرین اخبار حوزه سلامت را آزما بخواهید

 


کلمات کلیدی:
طب.سنتی     پزشکی.نوین     دکتر.رضا.واقع‌بین     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.تنگستان        

تاریخ بروز رسانی:   15 آبان 1402

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >