3 بهمن 1402کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: متأسفانه سرانه مصرف شیر طی سالهای گذشته به علل مختلف در کشور کاهشیافته و از استانداردهای جهانی بیشازپیش فاصله گرفته است. محمد صادق موجی افزود: طی دهه اخیر مصرف لبنیات در خانوارهای ایرانی روند کاهشی داشته است و همین امر میتواند زمینهساز شیوع بیماریهایی همچون فشارخون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگیهای متعدد استخوانی شود. وی بیان داشت: گروه شیر و فرآوردههای آن شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و بستنی ساده است. بهطور کلی مصرف ۲ تا ۳ واحد از انواع لبنیات در روز توصیه میشود. کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اظهار داشت: مواد غذایی مانند سرشیر، خامه، کره و پنیر خامهای جزء گروه چربیها هستند و در این گروه قرار نمیگیرند. این کارشناس در ادامه گفت: شیـر یک غذای کامل است و به دلیل دارا بودن پروتئین با کیفیت بالا، انواع مواد معدنی و تعدادی از ویتامینها نقـش مهمی در رشــد و حفظ سلامت انسان دارد. شیر و فرآوردههای لبنی مهمترین منبع تأمین کلسـیم میباشند و مصرف آن جهت حفظ سلامت و استحکام استخوانها، دندانها و پوست توصیه میشود. موجی بیان داشت: ترکیبات طبیعی موجود در شیر عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و با خنثی کردن سموم در شرایط آلودگی هوا از دستگاه تنفس و قلب و عروق محافظت میکند. کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: دریافت ناکافی شیر و لبنیات باعث تأخیر در رشد استخوانی و کوتاهقدی در کودکان و نوجوانان و افزایش احتمال چاقی و پرفشاری خون و بروز پوکی استخوان در سنین بزرگسالی و سالمندی میشود. این کارشناس مسئول گفت: مقدار چربی شیر استاندارد یا شیر معمولی در ایران تقریباً 2.5 درصد است. شـیر کمچرب حدوداً 1.5 درصد و شیر پرچرب یـا شـیــر کـامــل حـــدود 3.5 درصد چربی دارد برای کودکان تا دوسالگی مصرف شیر پرچرب توصیه میشود؛ اما برای مابقی افراد از ۲ سال به بالا مصرف شیر کمچرب مخصوصاً برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و افراد چـاق توصیه میشود. انتهای پیام/ح.گ ۳۰۰۱ آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید
تاریخ بروز رسانی: 4 بهمن 1402