دکتر عصمت حیدری بیان کرد: تکامل فرآیندی است که طی آن مغز و سیستم عصبی کودک، با پیچیده شدن بیشتر ساختار و عملکرد دچار تغییرات یکپارچه میشود، در پی این تغیرات ظرفیتها و مهارتهای جدیدی به همراه افزایش سازگاری کسب و به بلوغ رفتار و عملکرد میرسد.
وی افزود: در سال 1402 در شهرستان گناوه در همه گروه های سنی 4388 پرسشنامه تکامل ASQ و ASQ-SE تکمیل شده که از این تعداد 30 نفر به اتاق آزمون بیلی ارجاع شدهاند ، پس از انجام آزمون بیلی، برحسب نیاز کودک به پزشک معین ارجاع شده و با توجه به اختلال در هر یک از حیطه های تکاملی برای انجام خدمات توانبخشی (کاردرمان، گفتار درمان، روانشناس کودک و ...) ارجاع شدهاند.
وی تاکید کرد: بیشترین گروه سنی که به دلیل اختلال در تکامل به مرکز آزمون بیلی ارجاع شده اند، گروه سنی 4-3 سال هستند بنابراین با توجه به اینکه در سنین کمتر از 3 سال روند رشد و تکامل کودک از اهمیت خاصی برخوردار است و غیرقابل برگشت است، غربالگری تکامل و آموزش خانوادهها درخصوص افزایش مهارت کودکان در این رده سنی، نیازمند توجه بیشتر است.
دکتر حیدری اظهار داشت: اتاق آزمون بیلی (آزمون تشخیصی تکاملی شیرخواران و نوپایان) در شهرستان گناوه واقع در ساختمان شبکه بهداشت و درمان شهرستان است که در روزهای یکشنبه هر هفته آماده ارئه خدمت به مراجعین است.
انتهای پیام/
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید