نان یکی از غذاهای اصلی مردم را تشکیل میدهد و در این میان مصرف نانهای با کیفیت با آرد غنیتر و کاملتر علاوه بر تأمین املاح موردنیاز بدن به کاهش شیوع بیماریهای غیر واگیر و ارتقای سطح سلامت جامعه نیز منجر میشود..
دکتر عصمت حیدری در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه بیان کرد: طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است، که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تأمین میکند. در اقشار کمدرآمد که نان بیشتری مصرف میکنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه از نان تأمین میشود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اظهار کرد: با توجه به اهمیت این موضوع دستاندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم در کشور را در دستور کار قرار دادهاند و در این راستا شهرستان گناوه نیز قدمهای اولیه را برداشته است تا بتواند با تولید نان با کیفیت که غذای اصلی عموم را تشکیل میدهد در ارتقا بخشی سلامتی آنها نقش مهمی را داشته باشد.
کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه بیان کرد: بهترین نانی که از آرد گندم میتوان تهیه کرد، نان کامل است این نوع نان از آردی تهیه میشود که هر سه بخش دانه گندم (سبوس، جوانه، آندوسپرم) در آن حفظ میشود چنین نانی از پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین بالایی برخوردار بوده و قادر است بخش بسیاری از نیازهای جامعه به مواد مغذی را تأمین کند و همچنین از منابع اصلی تأمین فیبر است که وجود آن در تضمین کارکرد طبیعی دستگاه گوارش انسان ضروری است.
اسماء حسنزاده ادامه داد: یکی از توصیههای مهم و اساسی برای پیشگیری از احتمال ابتلاء به بیماریهای غیر واگیر از جمله دیابت نوع ۲ بیماریهای قلبی- عروقی و حتی سرطان معده و کولون و سینه، دریافت فیبر کافی با استفاده از غلات کامل در برنامه غذایی و به حداقل رساندن غلات تصفیه شده مانند آرد سفید و کم سبوس است.
انتهای پیام/ ۳۰۸۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید