رئیس بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان:
عمل پی.سی.ان.ال (PCNL) روشی نوین در درمان سنگ‌های کلیوی است

15 امرداد 1403
جراح، متخصص کلیه و مجاری ادراری و رئیس بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان گفت: خارج کردن و درمان سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری به شیوه پی.سی.ان.ال (PCNL) یا همان جراحی سنگ کلیه از راه پوست یک روش نوین علمی در رشته جراحی کلیه است.

دکتر امین آزادفر در مصاحبه با روابط عمومی بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان اظهار داشت: افراد مختلف جامعه به علل مختلف ازجمله کم‌تحرکی، سبک زندگی، تغذیه، مصرف برخی از داروها، زیست در مناطق با آب‌وهوای گرم، نوع شغل، وراثت و... معمولاً در طول زندگی خود احتمال دارد برای یک‌بار دچار دردهای ناشی از تشکیل و تجمع سنگ کلیه و مجاری ادراری می‌شوند.

دکتر آزادفر ضمن اشاره به محل تشکیل سنگ‌های کلیوی اشاره داشت: سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری برحسب محل تشکیل به سه گروه سنگ‌های کلیه، سنگ حالب و سنگ‌های مثانه تقسیم‌بندی می‌شوند.

وی با اشاره به جنس سنگ‌های کلیوی و تقسیم‌بندی آن‌ها به چهار دسته اگزالات کلسیم (بیشترین فراوانی بین انواع سنگ‌ها)، اسید اوریکی، استروویت و سیستین (کمترین درصد و بسیار نادر در بیماری‌های خاص) هم تصریح داشت: سنگ‌های کلیوی برحسب محل استقرار در کلیه هم شامل کالیس فوقانی، میانی، کالیس تحتانی و لگنچه تقسیم‌بندی می‌شوند که معمولاً هر کدوم روش درمان متفاوتی دارند.

جراح، متخصص کلیه و مجاری ادراری و رئیس بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان در ادامه افزود: روش‌های خارج کردن و درمان سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری همان‌طور که گفتیم برحسب اندازه، شکل و محل قرارگیری سنگ متفاوت بوده و به روش‌های سنگ‌شکن برون اندامی، جراحی باز و عمل‌های جراحی کمتر تهاجمی انجام می‌شود

دکتر آزادفر به تشریح عمل پی سیان آل پرداخت و گفت: عمل جراحی پی.سی.ان.ال (PCNL) جز روش‌های اعمال کم تهاجمی است که با حداقل برش پوستی (یک سانتیمتر) و با کمترین درد و آسیب به کلیه‌ها و مجاری ادراری انجام می‌شود در ضمن این عمل جزء روش‌های آندوسکوپی است و نیازمند تبحر و تجربه ویژه داشته و تعداد محدودی از متخصصین و جراحان کلیه و مجاری ادراری آن را انجام می‌دهند.

دکتر آزادفر در بیان مزایای این شیوه عمل هم‌چنین اظهار داشت: با توجه به میزان برش حداقلی و آسیب بسیار ناچیز به کلیه، در مقایسه با عمل باز این روش جز ء روش‌های پیشرو در زمینه خارج کردن و درمان سنگ‌های کلیوی است و لذا باعث کاهش نیاز به خون بعد از عمل، کاهش درد و رنج بیمار، کاهش چشم‌گیر مدت اقامت بیمار در بیمارستان به مدت حداکثر دو روز (به‌جز موارد خاص) و نهایتاً کاهش مدت‌زمان بهبودی و بازگشت به کار و فعالیت عادی بیمار می‌شود.

وی ضمن  توصیه‌هایی برای بیمارانی که عمل پی.سی.ان.ال  (PCNL) انجام داده‌اند، افزود: بیماران عزیز بعد از انجام این عمل بایستی از انجام فعالیت‌های سنگین پرهیز نموده و ضمن مصرف مایعات زیاد، داروهای تجویز شده را به‌موقع و طبق دستور پزشک معالج مصرف نمایند.

 جراح، متخصص کلیه و مجاری ادراری بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان در خصوص جایگاه این عمل در سطح استان هم اضافه داشت: عمل پی.سی.ان.ال (PCNL) فعلاً فقط در شهرستان دشتستان و بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان در سطح استان بوشهر با تعرفه دولتی و تحت پوشش بیمه‌های پایه و مکمل با هزینه‌ای بسیار کمتر از استان‌های هم‌جوار انجام می‌شود لذا مردم و بیماران عزیز می‌توانند از خدمت مزبور در صورت نیاز استفاده نمایند.

دکتر آزادفر همچنین توصیه‌هایی برای افراد دارای ریسک فاکتور تشکیل سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری هم داشت و عنوان کرد: مصرف مایعات فراوان در طول شبانه‌روز، کاهش مصرف قهوه و چای غلیظ، عدم مصرف نوشیدنی‌های گازدار، کمتر مصرف کردن گوشت قرمز، حبوبات، نمک و در خصوص مصرف شیر و فراورده‌های لبنی (برخلاف نظر عوام) در حدمتعارف و مصرف سایر افراد عادی جامعه مجاز و مشکلی ندارد.

دکتر آزادفر ضمن تشکر و قدردانی از زحمات پرسنل بخش‌های اتاق عمل، بیهوشی، جراحی مردان و زنان بیمارستان شهید صادق گنجی برازجان گفت: جا دارد از زحمات و تلاش‌های همکاران ارجمند، پزشکان متخصص و فوق تخصص ارولوژِی به ترتیب دکتر امین مشتاقی و دکتر کیان امیدبخش در راه‌اندازی و انجام عمل پی.سی.ان.ال( PCNL) که همکاری لازم را با بیمارستان شهید گنجی داشته‌اند، تشکر و قدردانی ویژه نمایم و یقیناً پاداش اصلی خدمات آنان نزد ایزد منان محفوظ خواهد ماند.

انتهای پیام/ ب.ا 4080

 

 

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید


کلمات کلیدی:
سنگ.کلیه     پی.سی.ان.ال     دکتر.محمدامین.آزادفر     بیمارستان.شهید.گنجی     شهرستان.دشتستان    

تاریخ بروز رسانی:   16 امرداد 1403

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >