سید مجید موسوی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: هاری یک بیماری ویروسی قابلانتقال از حیوانات به انسان است که در صورت ابتلا به آن، تقریباً در بیشتر موارد کشنده است؛ اما در صورت مراجعه بهموقع فرد تماس یافته با این ویروس به مراکز ارائهدهنده خدمات درمان-پیشگیری هاری، میتوان با واکسن و سرم ضد هاری از ابتلا به بیماری و مرگ ناشی از آن جلوگیری کرد.
وی تصریح کرد: این بیماری مخصوص گوشت خوران اهلی و وحشی است و انسان معمولاً بهطور تصادفی و از طریق گزش حیوانات به آن مبتلا میشود.
موسوی اضافه کرد: طی سالهای اخیر موارد حیوان گزیدگی در تمام کشور روند افزایشی داشته و در صورتی که اقدام کنترلی خاصی توسط شهرداری و دهیاریها در خصوص سگهای ولگرد انجام نپذیرد انتظار میرود که در سال جاری در شهرستان گناوه هم شاهد افزایش حدود ۲۰ درصدی موارد حیوان گزیدگی نسبت به سال گذشته باشیم.
وی افزود: از نظر آماری بیشترین آمار گزش شهرستان در سال ۱۴۰۳ مربوط به سگ (۷۶ درصد) و گربه (21.8 درصد) است. درصد قابلتوجهی از موارد گزش شهرستان مرتبط با سگ و گربههایی است که افراد در منزل و در محل زندگی خود نگهداری میکنند.
موسوی تأکید کرد: افراد حیوان گزیده بایستی بلافاصله به اتاق درمان پیشگیری هاری شهرستان (واقع در شبکه بهداشت و درمان) یا در موارد بسیار شدید به بیمارستان مراجعه و خدمات درمان پیشگیری بیماری هاری را دریافت نمایند، این خدمات شامل شستشوی کامل زخم، ضدعفونی کردن آن، تزریق واکسن هاری و در صورت لزوم تزریق سرم ضد هاری است که بهصورت رایگان به مراجعین ارائه میگردد.
کارشناس مسئول بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: به کودکان خود بیاموزیم که در کوچه و خیابانها از نزدیک شدن به حیوانات خودداری کرده و از اذیت و آزار آنها بپرهیزند تا مورد گزش قرار نگیرند.
انتهای پیام/ ۳۰۸۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید