به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دکتر فاطمه ثابت در نشستی که با حضور کلیه کارشناسان شنواییسنجی و فوکال پوینت برنامه استانی و کارشناس توانبخشی اداره کل بهزیستی استان برگزار شد، اظهار داشت: به دلیل نیاز به شناسایی سریع و مداخله در کاهش شنوایی کودکان، در حال حاضر برنامههای غربالگری شنوایی نوزادان در کلیه شهرستانهای استان در ۵-۳ روزگی، یکماهگی، ۳ ماهگی، ۶ ماهگی و یکسالگی بسته به شرایط نوزاد با تعرفههای دولتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و اداره کل بهزیستی استان انجام میشود.
سرپرست بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد. هدف از شنواییسنجی نوزاد، شناسایی و درمان کم شنوایی در اوایل زندگی است؛ زیرا درمان زودهنگام کم شنوایی، به بهبود مهارتهای گفتاری و زبانی کودک کمک میکند.
فوکال پوینت برنامه شنواییسنجی نیز گفت: از هر هزار کودک حدود دو یا سه کودک با کاهش شنوایی در یک یا هر دو گوش متولد میشوند و در دوران کودکی دچار اختلالات شنوایی میشوند.
عبدالرسول شهرآزادفر ادامه داد: بیشتر کودکان در حالت نرمال صداها را هنگام تولد و حتی قبل از آن میشنوند و با تقلید از صداهایی که از اطرافیان خود میشنوند تکلم را میآموزند.
وی تصریح کرد: کودکانی که دچار اختلالات شنوایی هستند ممکن است گفتار و زبان را یاد نگیرند به همین دلیل غربالگری شنوایی و همچنین تستهای تشخیصی نوزادان، تشخیص ناشنوایی یا کم شنوایی در اسرع وقت بسیار حائز اهمیت است.
وی با تشریح اهمیت غربالگری اظهار کرد: اهمیت غربالگری در افرادی مشخص میشود که علائمی از بیماری ندارند اما سالم نیستند و در اختلالات ناشنوایی و کم شنوایی اهمیت این اقدام به خوبی خود را نشان میدهد زیرا با شناسایی کودکانی که دچار این اختلالات هستند میتوان بهموقع اقدامات لازم برای درمان و بهرهمندی از نعمت شنوایی را انجام داد.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰