فریده انگالی دهنوی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: زخم پای دیابتی معمولاً به دلیل گردش خون ضعیف و قند خون بالا در افراد مبتلا به بیماری دیابت ایجاد میشود.
وی تصریح کرد: علاوه بر پاها، این زخمها میتوانند روی سایر اندامهای بدن نیز به وجود بیایند و مشکلاتی برای بیمار دیابتی ایجاد کند.
انگالی دهنوی بیان کرد: زخمهای پای دیابتی اغلب از کف پا آغاز میشوند و سپس به سایر قسمتهای پا گسترش مییابند و افراد دیابتی تغییرات در مورد پای خود را باید سریعاً به پزشک اطلاع دهند تا مطمئن شوند که مشکل جدی نیست، زیرا زخمهای عفونی در صورت نادیده گرفته شدن میتوانند منجر به قطع عضو شوند.
وی تصریح کرد: این زخمها با روشهایی مانند رژیم غذایی، ورزش و درمان با انسولین کنترل نمیشوند؛ بنابراین مراقبت صحیح از پاها و انجام روشهای پیشگیری میتوانند به کاهش بروز این علائم کمک کنند.
دهنوی تأکید کرد: برای مراقبت از پاها، ناخنهای پا با دقت کوتاه شوند و درصورتیکه دید بیمار مشکل داشته باشد، شخص دیگری ناخنهای او را بگیرد و در خانه از کفش راحتی و دمپایی مناسب استفاده شود.
کارشناس واحد بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: شهرستان دشتستان دارای یک کلینیک دیابت است که بیماران پس از ارجاع به کلینیک دیابت و تشکیل پرونده، توسط پزشک متخصص داخلی، کارشناس تغذیه و روانشناس ویزیت میشوند و اقدامات لازم جهت کمک به مداوای زخم پای افراد دیابتی در این کلینیک صورت میگیرد.
انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید