دکتر فاطمه حسین زاده در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: مقاومت میکروبی پدیدهای است که بهطور طبیعی با گذشت زمان، معمولاً از طریق تغییرات ژنتیکی رخ میدهد.
وی اضافه کرد: میکروبهای مقاوم در برابر آنتی میکروبیالها در افراد، حیوانات، غذا، گیاهان و محیط (در آب، خاک و هوا) یافت میشوند و این عوامل بیماریزا میتوانند از فردی به فرد دیگر و یا بین انسانها و حیوانات بخصوص از طریق مصرف مواد غذایی با منشأ حیوانی منتقل شوند.
حسین زاده تصریح کرد: برای حفظ تأثیر داروهای ضد میکروبی، همواره توصیه میشود این داروها که شامل آنتیبیوتیکها، داروهای ضدویروسی، ضد قارچ و ضد انگل میباشند، تحت نظارت و با دستور پزشک مصرف شوند.
وی همچنین بیان کرد: با توجه به اینکه مقاومت در برابر تأثیر داروها، درمان عفونتها را با مشکل روبرو میسازد، رعایت بهداشت میتواند به پیشگیری از گسترش این پدیده کمک نماید.
دکتر حسین زاده تأکید کرد: زمانی که افراد به عفونتهای خاص باکتریایی مبتلا هستند به آنتیبیوتیک نیاز دارند و برای ویروسهایی مانند عامل سرماخوردگی یا آنفولانزا و یا آبریزش بینی به درمان آنتیبیوتیکی نیاز ندارند.
وی همچنین بیان کرد: هر زمان که ما از آنتیبیوتیک استفاده نماییم، میتواند عوارض جانبی و ناخواسته نیز ایجاد نماید، بر این اساس هنگامی که به آنتیبیوتیک نیاز نداریم نباید از آن استفاده کنیم.
دکتر داروساز شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان با اشاره به مواردی که باعث پیشگیری از مقاومت میکروبی میشود، گفت: از درمان خودسرانه با آنتیبیوتیک خودداری نمایید و هرگز آنتیبیوتیکها را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید
وی همچنین بیان کرد: آنتیبیوتیکهای باقیمانده در منزل را در اختیار سایر اعضای خانواده قرار ندهید
دکتر حسین زاده تصریح کرد: به خاطر بسپاریم که مصرف صحیح و به جای آنتیبیوتیکها یک مسئولیت همگانی است و همه در این مسئولیت سهیم هستیم و تکتک افراد بایستی نقش خود را در کمک به کاهش مقاومت آنتیبیوتیکی ایفا نمایند.
انتهای پیام/ س.غ 3030
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید