راحیل زنده بودی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی با بیان اینکه بلوغ جسمانی در دختران ۱۰ تا ۱۱ سالگی و در پسران ۱۳ تا ۱۴ سالگی است افزود: اگر دختران پیش از ۸ سالگی و پسران پیش از ۱۱ سالگی وارد بلوغ شوند دچار بلوغ زودرس شدهاند.
وی ادامه داد: بر اساس تحقیقات انجام شده در حال حاضر سن بلوغ بین یک ونیم تا دو سال کاهش یافته است و عمدتاً دخترانی که بلوغ زودرس را تجربه میکنند بیشتر از پسران است که هنوز علت دقیقی برای بلوغ زودرس پیدا نشده است.
زنده بودی بیان کرد: اگر والدین درزمینه بلوغ آگاهی صحیحی نداشته باشند و یا با وجود آگاهی نتوانند اطلاعات را بهدرستی به فرزندان خود منتقل کنند کودکان آنها در نهایت دچار بلوغ زودرس میشوند و این در حالی است که بلوغ زودرس در سلامت جنسی و روانی آنها تأثیر دارد.
زنده بودی به عوامل بلوغ زودرس در ایران پرداخت و اظهار کرد: رژیم غذایی نامناسب، استفاده از غذاهای فرآوری شده مانند کنسروها، چاقی، درمانهای هورمونی جهت افزایش قد، سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری، استفاده بیشازحد کودکان از فضای مجازی و حضور کمرنگ پدر در خانواده از عوامل بلوغ زودرس در ایران هستند.
کارشناس مسئول سلامت روان شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی با تأکید بر اینکه والدین جهت تربیت مناسب فرزندان خود باید تربیت جنسی را مدنظر داشته باشند تصریح کرد: برخی والدین تصور میکنند تربیت جنسی فرزندان یعنی صحبت کردن درباره رابطه جنسی با آنان در حالی است که تربیت جنسی یعنی والدین از سنین ۲ تا ۳ سالگی کودکان را تا حدودی با اندام خصوصی آشنا کرده تا از آسیبهای آینده جلوگیری شود.
انتهای پیام/ ا.ح ۳۰۴۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید.